Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ivanka Trumps plan: Bli USA:s president

Ivanka Trump.
Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Jared Kushner och Ivanka Trump.
Foto: IBL

Ivanka Trump som USA:s president – den första kvinnliga?

Inte helt omöjligt om man får tro journalisten Michael Wolff och hans bok ”Fire and fury: Inside the Trump White House”, som snart publiceras.

Ivanka ska ha ingått ett avtal med sin man, Jared Kushner, att sikta på landets högsta ämbete, enligt Wolff.    

I journalisten Michael Wolffs kommande bok ”Fire and fury: Inside the Trump White House” framförs kritik mot Trump-administrationens Rysslandskopplingar från förre chefsstrategen Steve Bannon.

Donald Trump svarade under onsdagskvällen i ett skriftligt uttalande som osar av ilska.

Wolffs bok sägs vara baserad på mer än 200 intervjuer.

BBC har plockat ut vad man kallar  – ”tio explosiva avslöjanden från den nya Trump-boken”.

Michael Wolffs kommande bok ”Fire and fury: Inside the Trump White House”.

Ivanka omnämnd på två ställen

Naturligtvis handlar de flesta om den amerikanske presidenten, men även dottern Ivanka Trump nämns på två ställen.

Enligt Wolff ska Ivanka och maken, Jared Kushner, ha ingått ett avtal om att hon en gång i framtiden kan tänka sig att återigen flytta in i Vita huset – men nu som president och inte bara rådgivare.

Wolff skriver:

”De balanserade risk mot belöning, och bestämde sig för att acceptera sina roller i Vita huset. Detta trots att nästan alla de känner ansåg annorlunda. Det var ett gemensamt beslut av paret. Mellan varandra gjorde de ett avtal att om möjligheten uppenbarade sig så ska Ivanka försöka bli president, den första kvinnliga.”

Donald Trump.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Retar pappan för hans frisyr

Även Donald Trumps väldigt personliga frisyr är omnämnd i Wolffs bok – och Ivanka ska vid flera tillfällen offentligt ha retat pappan för hans ”överkamning” för att täcka flinten.

Wolff skriver:

”Hon beskrev för sina vänner att han genomgått ett kirurgiskt ingrepp för att reducera omfattningen av hans skallighet. Trump har en krans av hår på sidorna och framtill, och han ser till att ändarna möts på mitten, sedan sveps tillbaka och hålls på plats av en spray. Hårfärgen kommer från en produkt som kallas Just For Men. Ju längre du har den i håret, desto mörkare blir det. Men eftersom Trump är otålig har resultatet blivit hans orangeblonda hårfärg.”

”Melania var nära tårar”

När Donald Trump installerades som president för snart ett år sedan ska det ha rått osämja mellan honom och hustrun Melania.

Det påstår Wolff och skriver:

”Trump tyckte inte om sin egen installation. Han var arg att nöjesstjärnor på A-nivå struntade i händelsen, missnöjd med boendet på Blair House och tydligt irriterad på sin fru som verkade nära tårarna.”

Vita huset har dock motsatt sig den beskrivningen. 

Melania Trumps kommunikationschef, Stephanie Grisham, förklarade i ett uttalande:

– Fru Trump stöttade sin mans beslut att försöka bli president, och dessutom uppmanade honom till det. Hon var övertygad om att han skulle vinna, och mycket lycklig när han gjorde det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.