Ivanka Trump. Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅNIvanka Trump. Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Ivanka Trump. Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Jared Kushner och Ivanka Trump. Foto: IBLJared Kushner och Ivanka Trump. Foto: IBL
Jared Kushner och Ivanka Trump. Foto: IBL

Ivanka Trumps plan: Bli USA:s president

Publicerad

Ivanka Trump som USA:s president – den första kvinnliga?

Inte helt omöjligt om man får tro journalisten Michael Wolff och hans bok ”Fire and fury: Inside the Trump White House”, som snart publiceras.

Ivanka ska ha ingått ett avtal med sin man, Jared Kushner, att sikta på landets högsta ämbete, enligt Wolff.    

I journalisten Michael Wolffs kommande bok ”Fire and fury: Inside the Trump White House” framförs kritik mot Trump-administrationens Rysslandskopplingar från förre chefsstrategen Steve Bannon.

Donald Trump svarade under onsdagskvällen i ett skriftligt uttalande som osar av ilska.

Wolffs bok sägs vara baserad på mer än 200 intervjuer.

BBC har plockat ut vad man kallar  – ”tio explosiva avslöjanden från den nya Trump-boken”.

Michael Wolffs kommande bok ”Fire and fury: Inside the Trump White House”.

Ivanka omnämnd på två ställen

Naturligtvis handlar de flesta om den amerikanske presidenten, men även dottern Ivanka Trump nämns på två ställen.

Enligt Wolff ska Ivanka och maken, Jared Kushner, ha ingått ett avtal om att hon en gång i framtiden kan tänka sig att återigen flytta in i Vita huset – men nu som president och inte bara rådgivare.

Wolff skriver:

”De balanserade risk mot belöning, och bestämde sig för att acceptera sina roller i Vita huset. Detta trots att nästan alla de känner ansåg annorlunda. Det var ett gemensamt beslut av paret. Mellan varandra gjorde de ett avtal att om möjligheten uppenbarade sig så ska Ivanka försöka bli president, den första kvinnliga.”

Donald Trump.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Retar pappan för hans frisyr

Även Donald Trumps väldigt personliga frisyr är omnämnd i Wolffs bok – och Ivanka ska vid flera tillfällen offentligt ha retat pappan för hans ”överkamning” för att täcka flinten.

Wolff skriver:

”Hon beskrev för sina vänner att han genomgått ett kirurgiskt ingrepp för att reducera omfattningen av hans skallighet. Trump har en krans av hår på sidorna och framtill, och han ser till att ändarna möts på mitten, sedan sveps tillbaka och hålls på plats av en spray. Hårfärgen kommer från en produkt som kallas Just For Men. Ju längre du har den i håret, desto mörkare blir det. Men eftersom Trump är otålig har resultatet blivit hans orangeblonda hårfärg.”

”Melania var nära tårar”

När Donald Trump installerades som president för snart ett år sedan ska det ha rått osämja mellan honom och hustrun Melania.

Det påstår Wolff och skriver:

”Trump tyckte inte om sin egen installation. Han var arg att nöjesstjärnor på A-nivå struntade i händelsen, missnöjd med boendet på Blair House och tydligt irriterad på sin fru som verkade nära tårarna.”

Vita huset har dock motsatt sig den beskrivningen. 

Melania Trumps kommunikationschef, Stephanie Grisham, förklarade i ett uttalande:

– Fru Trump stöttade sin mans beslut att försöka bli president, och dessutom uppmanade honom till det. Hon var övertygad om att han skulle vinna, och mycket lycklig när han gjorde det.

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag