Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny bok hävdar: Trump en ”12-åring i flygledartorn”

EU-ambassadören Gordon Sondland ändrar sitt vittnesmål om kopplingar mellan det frysta biståndet till Ukraina, och utredningen av Joe Biden, enligt CNN.
Donald Trump beskrivs som ”en 12-åring i ett flygledartorn”, i en ny bok om hans presidentskap.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump beskrivs som ”en 12-åring i ett flygledartorn”, i en ny bok om hans presidentskap.

Boken är skriven av en högt uppsatt tjänsteman i Trumpadministrationen, enligt Washington Post som publicerar utdrag ur boken.

Enligt bokens anonyme författare har USA:s president uttryckt sig sexistiskt och rasistiskt och beskriver ett tillfälle där Trump hånade kvinnliga flyktingar.

I boken ”Varningen” beskriver författaren hur hen och andra högt uppsatta tjänstemän i Vita Huset planerat en massuppsägning, men i sista sekund låtit bli på grund av risken att destabilisera den Republikanska makten.

Detta i ren frustration över presidentens ledarskap och beteende, både i offentligheten och bakom stängda dörrar.

Författaren beskriver hur Donald Trump ofta uttrycker sig sexistiskt, och kommenterar kvinnors vikt, smink och kläder. 

Kvinnliga migranter ”värdelösa”

Vid ett möte i Ovala Rummet om situationen vid mexikanska gränsen ska Trump ha hånat kvinnliga migranter.

”De här kvinnorna kommer hit med, typ, sju barn,” ska Donald Trump ha sagt innan han härmade en latinamerikansk accent.

”De säger: ”Åh snälla hjälp! Min man har lämnat mig!' De är värdelösa. 

”De gör ingenting för vårt land. Om de åtminstone hade med sig en man hade vi kunnat sätta honom på fälten för att plocka majs eller nått.”

En 12-åring i ett flygtorn

Författaren liknar Donald Trump vid ett barn som trots avsaknad av konsekvenstänkande getts ansvar för en enorm operation.

”Han är som en 12-åring i ett flygledartorn, som trycker urskillningslöst på regeringens knappar, skriver hen.

”Helt likgiltig inför planen som halkar över landningsbanan och flighterna som i panik lägger om kursen bort från flygplatsen.”

Vita huset: Boken är fiktion

Vita husets pressekreterare Stephanie Grisham har avfärdat boken som ”fiktion” och kallat den anonyme författaren ”en fegis”.

Författaren skriver i boken till sitt försvar att beslutet kommer sig av en önskan om att debatten ska handla om det amerikanska folket, inte om hen som person.

Hen skriver också att hen är beredd att kritisera Donald Trump offentligt i framtiden,.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.