Ny bild på Maddies misstänkte mördare

Tysk polis larmad om nytt hus i Maddie-fallet
Foto: Shutterstock / Shutterstock / Copyright (c) 2020 Shutterstock. No
Madeleine McCanns misstänkte mördare Christian Brückner inne i en övergiven fabrik där han begravt barnporr.

I en nedlagd fabrik förvarade Christian Brückner, som misstänks ha mördat Madeleine ”Maddie” McCann, bilder på barnporr och övergrepp.

Nu visas för första gången bilder på tysken inifrån gömman.

Christian Brückner, 44, blev förra sommaren huvudmisstänkt för att ha mördat Madeleine McCann, som försvann från portugisiska turistorten Praia da Luz 2007.

Tyska åklagare har gått ut med att de tror att Brückner kidnappade och mördade ”Maddie”. De säger sig även ha bevis för att hon är död, men har ännu inte åtalat Brückner för mordet.

Den misstänkte tysken avtjänar redan ett sju och ett halvt år långt fängelsestraff för en våldtäkt mot en amerikansk turist i Algarve 2005.

Ex-flickvännens foto

I väntan på ett eventuellt åtal i fallet Maddie visas nu för första gången bilder på Christian Brückner från platsen där polisen senare skulle finna stora mängder barnporr. Bilderna är inifrån en övergiven fabrik i Neuwegersleben utanför Magdeburg i Tyskland där Brückner huserade.

På bilden, som är daterad till 2009 och tagen av en tidigare flickvän, syns Brückner stående bland skräp och färgburkar. De nya bilderna visas i Discovery plus kommande dokumentär ”Prime Suspect: The Madeleine McCann Case”.

Det var först när tysk polis sökte igenom fabriken 2016 i sökandet efter Inga Gehricke, känd som ”tyska Maddie”, som man hittade nedgrävda usb-minnen med barnporr och andra övergrepp. 

Enligt Brückners advokat Friedrich Fulscher förnekar hans klient inblandning i Madeleines försvinnande.

Maddie McCann-fallet – detta har hänt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.