Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny bilbrandsräd i natt – 13 fordon förstörda

Polisen utreder en ny misstänkt bilbrandsräd under natten mot måndag på flera platser.

Sammanlagt har 13 fordon förstörts.

– Vaknade av smällar och blixtrande ljud mellan 04.30-04.40. Tittar ut och ser minst två bilar som brinner på parkeringen mellan skolan och järnvägen, säger ett vittne till VLT.

Enligt polisen i Västmanlands webbplats har det brunnit på följande platser i Västerås under natten mot måndagen:  

Klockan 03:50 ser ett vittne två bilar brinna på Gjutjärngatan i Bäckby. Dessa bränder släcks av räddningstjänsten. 

Vaknade av smällar i Västerås

– Vaknade av smällar och blixtrande ljud mellan 04.30-04.40, säger ett vittne till tidningen VLT. Tittar ut och ser minst två bilar som brinner på parkeringen mellan skolan och järnvägen.

Klockan 04:14 upptäcker en av polisens patruller en bilbrand på Jonas Wenströms gata. Patrullen släcker branden med pulversläckare.

Klockan 04:32 inkommer samtal från ett vittne som reagerat på en smäll. Det visar sig att tre bilar brinner bakom Emausskolan.

Larm till polisen från SOS

Klockan 04:49 inkommer larm till polisen från SOS om att två bilar brinner på Metallverksgatan vid en husvägg. En tredje bil drabbas av så kallade sekundärskador.

Klockan 05:06 brinner fyra bilar på en parkering på Apalbyvägen.

Enligt polisen i Västmanland misstänks bränderna vara anlagda – och en anmälan om skadegörelse om brand har upprättats för varje fordon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.