Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nuri Kino skakad efter dataintrånget

Expressen avslöjade i går att den prisbelönte journalisten Nuri Kinos dator hackats av okända gärningsmän - mitt under granskningen av kungavännerna som han gör för SVT:s räkning.
Nu kommenterar Nuri Kino det inträffade.
- Det här är ett jätteallvarligt brott som har begåtts, säger han.
Journalisten och SVT-med­arbetaren Nuri Kino är skakad efter Expressens avslöjande att han utsatts för ett dataintrång.
- Mina källor är drabbade av det här och jag måste tänka på dem, säger Nuri Kino.
Under fredagen har han suttit i krismöten med bland annat SVT och försökt få information från polisen.
- Jag kan inte uttala mig förrän jag tagit del av det som finns på usb-minnena. Jag tycker att polisen borde kontakta mig, säger Nuri Kino.

Känslig information

Känslig information misstänks ha stulits ur den pris­belönta journalisten Nuri Kinos dator, mitt under hans arbete med en SVT-dokumentär som granskar kontakterna mellan kungens vänner och den jugoslaviska maffian.
Usb-minnen med innehållet i den kapade hårddisken har skickats anonymt till flera personer - bland annat till kungavännen Anders Lettström, som i onsdags överlämnade ett sådant usb-minne till polisen.

Sprids i anonyma brev

Det omfattande materialet som nu sprids innehåller bland annat de omtalade smygbandade samtalen mellan kungavännen Anders Lettström och Daniel Webb, nära affärspartner till den utpekade gangsterledaren Milan Sevo.

"Jag måste ringa runt"

- Som sagt jag måste ringa runt till polisen så jag får reda på vad det här innehåller. Fram till dess kan jag inte uttala mig. Det här är ett jätteallvarligt brott som har begåtts.
Han säger att han och hans produktions­bolag Fladenfilm försökt kontakta polisen under hela gårdagen:
- Jag tycker att polisen borde kontakta mig och berätta att det finns material som tillhör mig.
Länskriminalpolisens press­talesman i Stockholm, Ulf Göranzon säger att ingen än så länge gjort någon anmälan om datorintrånget.
- Men jag vet inte vad Säpo eller rikskriminalpolisen har för information, säger Göranzon. Jag har ingen tillgång till deras uppgifter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.