Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nunna höggs ihjäl med brevkniv

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kniven. Med 31 hugg i form av ett kors dödades nunnan.
Foto: MORRISON ANDY

NEW YORK. Katolska prästen Gerald Robinson högg ihjäl nunnan med 31 stick - med en brevkniv. Knivhuggen bildade formen av ett kors.

Först 25 år efter kunde det satanistiska mordet lösas.

Nunnan. Margaret Ann Pahl mördades i kapellet och hittades invirad i altarduken.
Foto: AP

Gerald Robinson dömdes i veckan till 20 år till livstids fängelse. Han visade ingen ånger när han stod inne i den lilla rättssalen i Toledo. Ohio. - Jag har inget att säga. Gud är mitt vittne, sa 68-årige prästen lågmält.

Låg invirad i altarduk

 Det var 1980 som nunnan Margaret Ann Pahl, 71, hittades död i Gerald Robinsons kyrka. Hon hade mördats inne i kyrkans kapell. Nunnan hade dödats med 31 knivhugg i bröstet - allt i en form av ett kors. Hon låg invirad i en altarduk när polisen hittade henne. Gerald Robinson var en av de första som förhördes. - Jag var på mitt rum. Jag har ingen aning om vad som hänt. Polisen köpte prästens förklaring. Först 25 år senare återupptogs mordutredningen. Gerald Robinson greps efter att en annan nunna hade gått till polisen. - Jag har blivit utsatt för sexuella övergrepp av flera präster i kyrkan. Prästerna ägnade sig åt satanism. En av dem var Gerald Robinson.

Brevkniven fällde prästen

 Det som slutligen fällde Gerald Robinson var mordvapnet. Prästen hade sparat brevkniven som han högg ihjäl nunnan med. På kniven hittade polisen DNA-spår som till slut löste det 25 år gamla mordet. Prästen anledning till mordet? Han gillade inte nunnan och hennes klosterorder.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.