Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nunna födde son

Enligt uppgifter planerar nunnan att uppkalla sin nyfödda efter den nuvarande påven, rapporterar BBC.Foto: Ramon Espinosa

En nunna i Italien har fött en son – trots att hon säger att hon inte hade en aning om att hon var gravid.

Händelsen har skapat stor uppståndelse i den katolska världen.

Enligt nyhetsbyrån Ansa visste den 31-åriga nunnan inte om att hon var gravid.

Den 31-åriga nunnan i den italienska staden Rieti klagade på magsmärtor i onsdags morse, men säger att hon inte hade en aning om att hon var gravid, rapporterar lokala medier.

Nunnan, som är ursprungligen från El Salvador, tillkallade ambulans och fördes akut till sjukhus på onsdag morgon, där många nog fick en smärre chock. Magsmärtorna var i själva verket ett litet mirakel – och en frisk liten pojke föddes.

Stor uppmärksamhet

Enligt uppgifter planerar nunnan att uppkalla sin nyfödda efter den nuvarande påven, rapporterar BBC.

Borgmästaren Simone Petrangeli i staden Rieti där nunnans födsel ägde rum, har nu vädjat till allmänheten och medierna att respektera kvinnans integritet, efter att nyheten har dragit internationell uppmärksamhet till den lilla italienska staden med bara 47 700 invånare.

"Antar att hon talar sanning"

Människor på sjukhuset ska nu ha börjat samla in kläder och donationer för att hjälpa mamman och hennes barn, rapporterar italienska medier.

Kvinnan tillhör ett kloster i närheten av Rieti, där de andra nunnorna nu sägs vara "förvånade" över nyheten.

– Jag antar att hon talar sanning när hon säger att hon kom till sjukhuset ovetande om graviditeten, säger den lokala pastorn Don Fabrizio Borrello, enligt BBC.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.