Foto: Patric Söderström / Scanpix
 Foto: Patric Söderström / Scanpix

Nuder skrev Juholts tal

Publicerad
Uppdaterad
Tidigare finansministern Pär Nuder skrev avskedstalet åt Håkan Juholt, kan Expressen.se nu avslöja.
Pär Nuder har den senaste tiden fungerat som rådgivare åt Juholt.
Den politiske nestorn Pär Nuder – som efter Mona Sahlins avgång som partiledare var Håkan Juholts egen favorit till uppdraget - har själv inga planer på att återvända till politiken på annat sätt än som rådgivare, uppger Expressens källor.
Men i det dolda kan han framöver spela en stor roll.

Klev in bakom

Ett antal tidigare S-toppar anser att flera ledamöter av det verkställande utskottet betett sig illa mot Håkan Juholt och att de använt sig av metoder som inte hör hemma i politiken. Detta ska ha lett fram till att han fattade beslutet att i det dolda kliva in bakom den nu avgångne partiledaren.  
Enligt källor nära den tidigare finansministern ska Pär Nuder ha skrivit hela det tal som Håkan Juholt höll i Oskarshamn tidigare i dag.
Juholt hade med sig talet på en lapp – och läste innantill, vilket han inte brukar göra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag