Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu vill läsarna hjälpa Wilma

Många av Expressens läsare hörde av sig efter reportaget om obotligt sjuka Wilma och ville skänka saker. Och musikgruppen Mora Träsk har bjudit in Wilma till en spelning på Gröna Lund. Hon älskar Mora Träsk, säger mamma Marie och pappa Kjell.
Foto: LEMBERG JONAS

Wilma Kjellberg är en treårig ängel som vilken dag som helst kan lämna jordelivet.

Men du, Wilma, ha inte så bråttom - dina favoriter Mora Träsk har bjudit in dig till en spelning.

Dessutom vill tusentals läsare hjälpa dig till ett så värdigt liv som möjligt.

Wilma i Katrineholm lider av den än så länge obotliga sjukdomen metakromatisk leukodystrofi - en ämnesomsättningssjukdom som snabbt bryter ner kroppen. Därför har Wilma ibland jätteont när hennes lilla kropp förvrids i kramper. Det gör också ont i mamma Marie, pappa Mikael och syskonen Flisan, 7, Sara, 13, Simon, 14, och Linus, 17. Wilma har det svårt, och det är inte lätt att vara anhörig heller; att alltid tvingas be om hjälp, att alltid vara stark, att alltid göra någonting för att Wilma ska få ett värdigt liv.

Läsarna hörde av sig

 Trycksvärtan hann knappt torka i gårdagens Expressen förrän läsarna hängde på luren eller mejlade. Många ville skänka pengar, somliga ville ge en bilbarnstol så att Wilma kan komma ut och se saker, andra ville starta fonder. Och Per Axman, vice vd på Hagström & Qviberg Bank lovade att banken betalar både bilbarnstol och reparation av familjens bil, som står still med en skuren motor. Mora Träsk, som är en musikgrupp för barn,  bjuder in Wilma till en spelning. - När Mora Träsk spelade i Katrineholm var vi där och tittade. Och Wilma har en video med bandet. Hon älskar Mora Träsk, det syns, för då ler hon stort framför tv:n, säger pappa Mikael.

Löfte från Mora Träsk

 Leffe Walter, 57, i Mora Träsk: - Jag har fått 50 mejl från Expressens läsare som ber att vi ska göra något för Wilma. Och vi bjuder in hennetill vår spelning på Gröna Lund, vi ska se till att hon får det riktigt trevligt. Pappa Mikael, som är ledig från bilverkstaden för att sköta Wilma, välkomnar eventuella slantar. - Först ville vi inte ta emot pengar. Men så kom vi på att bussen som vi skjutsar Wilma i måste repareras, och att köpa en ny blir alldeles för dyrt, säger Mikael Kjellberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.