Nu vill Apple censurera sex-sms

Publicerad
Uppdaterad
Nu kan det snart vara slut på sex-sms från Iphone.
Apple har nämligen fått sitt patent godkänt på tekniken som kan stoppa meddelanden med snuskiga ord.
Olämpligt innehåll? Foto: Mark Lennihan30 procent av dagens 17-åringar fått sex-sms. Nu har Steve Jobs hittat vad som kan vara lösningen på många föräldrars största oro. Det skriver TechCrunch. Genom en särskild app ska en förälder eller annan adminstratör i framtiden kunna styrka vilken typ av sms som kan skickas eller mottas från en given enhet. Meddelandet kommer att blockeras helt, eller "förbjudet innehåll" kommer at "tas bort från meddelandet innan det skickas eller som en del av mottagandeprocessen". Adminstratören kommer också varnas.
Enligt patentansökan kan den nya tekniken även kunna användas som studiehjälp för att hjälpa barn med deras sms. Om ett meddelande till exempel är grammatiskt fel ska föräldern eller annan adminstratör få reda på detta.
Apple sökte patentet redan 2008, men det är först nu det godkänts.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag