Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu vill Anja Pärson adoptera sonen Elvis

Anja Pärson gifte sig i Grubbe utanför Umeå med Filippa Rådin för några veckor sedan. Foto: Emil Nordin
Nu vill Anja Pärson adoptera sonen Elvis. "Vi valde att vänta med adoptionen tills vi var gifta", säger den alpina drottningen. Foto: Emil Nordin
Den 4 juli 2012 föddes Elvis, son till Filippa Rådin, 41, och den före detta alpina drottningen Anja Pärson, 33. Men hittills har bara Filippa varit Elvis formella vårdnadshavare. Foto: Granlund Pictures

Det är mindre än en månad sedan bröllopet.

Nu vill Anja Pärson adoptera sonen Elvis.

– Vi valde att vänta med adoptionen tills vi var gifta, säger den alpina drottningen.

Den 4 juli 2012 föddes Elvis, son till Filippa Rådin, 41, och den före detta alpina drottningen Anja Pärson, 33. Anja hade nyligen sommarpratat i P1 och avslutade det hyllade programmet med att berätta att hon skulle bli mamma.

Sedan dess har paret tillsammans med Filippas dotter varit en enda stor familj.

Men trots det är det bara Filippa som varit Elvis formella vårdnadshavare. Nu lär det bli ändring på den saken.

Nyligen inkom en personlig ansökan till Umeå tingsrätt där Anja Pärson ansöker om att få adoptera Elvis.

"Såväl jag som Filippa ser redan mig som förälder och vårdnadshavare till Elvis. Eftersom vi tagit lika stor del av omvårdnaden om Elvis sedan han föddes så har jag en mycket stark relation till honom, skriver Anja Pärson i ansökan.

För Anja själv är adoptionen bara en juridisk fråga:

– För mig spelar det ingen roll egentligen, för jag anser honom som min son och det är så vi lever. Men inom lagar och bestämmelser så är det ju viktigt för oss att alla våra barn får den bästa förutsättningen och om det skulle hända oss någonting så vill vi att det ska stå rätt till på den juridiska sidan, berättar Anja Pärson.

Och visst verkar det som om Anjas förhoppningar kommer att bli sanna. Bifogat till ansökan finns nämligen ett tillägg där Filippa samtycker till adoptionen.

Anja Pärson gifte sig i Grubbe utanför Umeå med Filippa för bara några veckor sedan under ett vackert bröllop där Mona Sahlin var vigselförrättare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!