Anja Pärson gifte sig i Grubbe utanför Umeå med Filippa Rådin för några veckor sedan. Foto: Emil NordinAnja Pärson gifte sig i Grubbe utanför Umeå med Filippa Rådin för några veckor sedan. Foto: Emil Nordin
Anja Pärson gifte sig i Grubbe utanför Umeå med Filippa Rådin för några veckor sedan. Foto: Emil Nordin
Nu vill Anja Pärson adoptera sonen Elvis. "Vi valde att vänta med adoptionen tills vi var gifta", säger den alpina drottningen. Foto: Emil NordinNu vill Anja Pärson adoptera sonen Elvis. "Vi valde att vänta med adoptionen tills vi var gifta", säger den alpina drottningen. Foto: Emil Nordin
Nu vill Anja Pärson adoptera sonen Elvis. "Vi valde att vänta med adoptionen tills vi var gifta", säger den alpina drottningen. Foto: Emil Nordin
Den 4 juli 2012 föddes Elvis, son till Filippa Rådin, 41, och den före detta alpina drottningen Anja Pärson, 33. Men hittills har bara Filippa varit Elvis formella vårdnadshavare. Foto: Granlund PicturesDen 4 juli 2012 föddes Elvis, son till Filippa Rådin, 41, och den före detta alpina drottningen Anja Pärson, 33. Men hittills har bara Filippa varit Elvis formella vårdnadshavare. Foto: Granlund Pictures
Den 4 juli 2012 föddes Elvis, son till Filippa Rådin, 41, och den före detta alpina drottningen Anja Pärson, 33. Men hittills har bara Filippa varit Elvis formella vårdnadshavare. Foto: Granlund Pictures

Nu vill Anja Pärson adoptera sonen Elvis

Publicerad

Det är mindre än en månad sedan bröllopet.

Nu vill Anja Pärson adoptera sonen Elvis.

– Vi valde att vänta med adoptionen tills vi var gifta, säger den alpina drottningen.

Den 4 juli 2012 föddes Elvis, son till Filippa Rådin, 41, och den före detta alpina drottningen Anja Pärson, 33. Anja hade nyligen sommarpratat i P1 och avslutade det hyllade programmet med att berätta att hon skulle bli mamma.

Sedan dess har paret tillsammans med Filippas dotter varit en enda stor familj.

Men trots det är det bara Filippa som varit Elvis formella vårdnadshavare. Nu lär det bli ändring på den saken.

Nyligen inkom en personlig ansökan till Umeå tingsrätt där Anja Pärson ansöker om att få adoptera Elvis.

"Såväl jag som Filippa ser redan mig som förälder och vårdnadshavare till Elvis. Eftersom vi tagit lika stor del av omvårdnaden om Elvis sedan han föddes så har jag en mycket stark relation till honom, skriver Anja Pärson i ansökan.

För Anja själv är adoptionen bara en juridisk fråga:

– För mig spelar det ingen roll egentligen, för jag anser honom som min son och det är så vi lever. Men inom lagar och bestämmelser så är det ju viktigt för oss att alla våra barn får den bästa förutsättningen och om det skulle hända oss någonting så vill vi att det ska stå rätt till på den juridiska sidan, berättar Anja Pärson.

Och visst verkar det som om Anjas förhoppningar kommer att bli sanna. Bifogat till ansökan finns nämligen ett tillägg där Filippa samtycker till adoptionen.

Anja Pärson gifte sig i Grubbe utanför Umeå med Filippa för bara några veckor sedan under ett vackert bröllop där Mona Sahlin var vigselförrättare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag