Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu tas personal ur tjänst på häktet där Epstein dog

Metropolitan Correctional Center på nedre Manhattan i New York, där Jeffrey Epstein hittades död.Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN
Jeffrey Epstein, den sexanklagade miljardären, som ska ha hängt sig i häktet.Foto: THE DAYTONA BEACH NEWS-JOURNAL/TNS/ / STELLA PICTURES/THE DAYTONA BEACH NEWS-JOURNAL

Chefen för häktet där Jeffrey Epstein dog omplaceras.  Detta meddelade USA:s justitiedepartement under tisdagen. Därtill tas två vakter, som hade ansvar för Epstein, ur tjänst, enligt CNN

Dessutom har FBI det senaste dygnet genomfört en räd på miljardärens privata ö i Västindien.

Både FBI och justitiedepartementet i USA utreder omständigheterna kring den sexanklagade miljardären Jeffrey Epsteins misstänkta självmord.

Han ska ha hängt sig i sin cell på häktet Metropolitan Correctional Center på nedre Manhattan i New York.

Beskedet om de båda utredningarna kommer en dag efter att USA:s justitieminister William Barr förklarat att information inkommit om allvarliga brister på anstalten.

Ytterligare åtgärder kan vara på gång

Därtill ska nu den högsta chefen för häktet omplaceras. I samma veva tas två anställda, som hade ansvar för övervakningen av Epsteins, ur tjänst.

AP skriver att vakterna stängts av eftersom de falsifierat loggarna efter inspektion av Epsteins cell, vilket enligt en källa till nyhetsbyrån ska bevisas av en övervakningsfilm.

Justitiedepartementets talesperson Kerri Kupec påstår, enligt CNN, att ”fler åtgärder kan vidtas”. 

Under tisdagen uttalade sig även president Donald Trump om fallet. Han krävde en ”fullständig utredning” kring omständigheterna som ledde fram till Epsteins död i lördags.

 – Jag vill ha en fullständig utredning, det är vad jag kräver. Och det är vad vår justitieminister, vår fantastiska justitieminister, gör. Han gör en fullständig utredning, ska Trump ha sagt till reportrar i New Jersey.

Polisen bar ut tre datorer

Flera amerikanska medier rapporterade även under tisdagen att FBI genomfört en räd på den privata ö i Västindien, som Epstein ägde. Enligt CNBC News ska poliser bland annat ha burit ut tre datorer.

Räden ska ha skett i måndags. Alltså i stort sett vid samma tidpunkt då justitieministern först uttalade sig om häktets brister.

Barr menade även att utredningen kring Epsteins misstänkta sexbrott fortsätter. Till trots att åtalet mot honom har lagts ned.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.