76-åringen hävdar att 77-åringen både fuskade, genom att ta bort alldeles för många nedslagsmärken, och sen skallade honom. Foto: Mårten Svemark
76-åringen hävdar att 77-åringen både fuskade, genom att ta bort alldeles för många nedslagsmärken, och sen skallade honom.  Foto: Mårten Svemark

Nu talar de ut efter boule-skallningen

Publicerad
Uppdaterad
Veteran-SM i boule slutade i skandalscener.
En 77-årig spelare ska ha skallat en 76-åring efter bråk om nedslagsmärken.
Nu talar de båda veteranerna ut om händelse.
- Han kröp inpå mig och skällde så att spotten rök, säger 77-åringen, som misstänks ha skallat sin motspelare, till Idrottonline.se.
Uppgifterna om vad som egentligen hände under SM i Boule i Falun går isär. 77-åringen förnekar att han skulle ha utdelat en dansk skalle.
- Nej, nej, nej - kära du... Du vet att ryktena går, säger han till Idrottonline.se.

Klarade sig utan skador

76-åringen hävdar att 77-åringen både fuskade, genom att ta bort alldeles för många nedslagsmärken, och sen skallade honom. Men han har klarat sig utan värre skador.
- Den tog mitt på pannan och inte vid ögonbrynen - så det var ingen fara. Men man gör inte så. Det är tur att man inte har det temperamentet, för jag är gammal boxare och har slagit ner större gubbar än honom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag