Efter att påven Franciskus utnämnts mötte han genast hård kritik och anklagades för att ha samarbetat med militärdiktaturen som styrde Argentina mellan 1976 och 1983.
Under juntans styre försvann torterades eller dödades så många som 30 000 personer i Argentina.
Franciskus försökte övertala präster att inte engagera sig politiskt och har fått mycket kritik för detta. Han har också anklagats för att inte ha hjälpt politiskt förföljda under juntatiden, då han var den argentinska jesuitordens överhuvud.
"Inga trovärdiga anklagelser"
Nu har Vatikanen känt sig tvingad att bemöta anklagelserna.
Vatikanens talesperson Federico Lombardi sa på en presskonferens på fredagen att det aldrig har funnits några "trovärdiga anklagelser" mot den nye påven.
– Det finns många berättelser om hur mycket han gjorde för väldigt många människor och för att skydda dem mot militärdiktaturen, sa han enligt New York Times.
Lombardi menade att uppgifterna kommer från folk som vill skada kyrkan.
– Anklagelserna har kommit från den antikyrkliga vänstern för att attackera kyrkan och måste tillbakavisas.
Bråk om Falklandsöarna
På fredagen har påven även mött viss kritik från annat håll. Franciskus har tidigare sagt att Falklandsöarna tillhör Argentina och att Storbritannien "tillskansat" sig territoriet.
Storbritanniens premiärminister David Cameron sa på fredagen att han är av en annan uppfattning och att påven borde respektera öbornas val.
– Den vita röken över Falklandsöarna var ganska tydlig, sa han i en skämtsam referens till den vita röken som syns när en ny påve blivit vald.
Falklandsöarna höll en folkomröstning tidigare i år där en överväldigande majoritet röstade för att fortsätta lyda under den brittiska kronan.
Argentina har gjort anspråk på öarna och 1982 utkämpades ett kort krig mellan Argentina och Storbritannien om kontrollen över öarna.