Foto: Roger Vikström
 Foto: Roger Vikström

Nu stärks säkerhet vid Rosenbad av polisen

Publicerad
Uppdaterad
Det råder förhöjd säkerhet vid svenska regeringskansliet, Rosenbad och norska ambassaden i Stockholm.
- Den polisiära bevakningen har utökats, säger Sirpa Franzén, pressekreterare vid säkerhetspolisen.
Säkerhetspolisen har i samråd med polisen i Stockholm har beslutat att höja säkerheten vid regeringskansliet, Rosenbad och norska ambassaden i Stockholm.
– Den polisiära bevakningen har utökats, säger Sirpa Franzén, pressekreterare vid säkerhetspolisen.
Hotnivån har dock inte höjts i Sverige och ligger kvar på nivån "förhöjd", en trea på en femgradig skala. Den nivån sattes i oktober förra året.
– Den kan ändras. Vi utvärderar det kontinuerligt, säger Sirpa Franzén, pressekreterare vid säkerhetspolisen.

Följer situationen

Säpo har samlat sin personal för att följa händelserna.
– Vi följer noga händelseutvecklingen. Vi skaffar oss en lägesbild. Vi har ett upprättat stabsarbete med alla viktiga funktioner på plats.
Sirpa Franzén vill inte kommentera vilka typer av säkerhetsåtgärder som tagits kring Sveriges ledning, exempelvis statsministern.
– Vi kommenterar aldrig det, med hänvisning till deras säkerhet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag