Nu skriver familjen Rausing om Evas död

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Hans-Kristian Rausings syster Sigrid skriver nu om Eva Rausings död. "Hade inte kunnat föreställa oss det här".
Foto: Family Handout

LONDON. Familjen Rausing bryter nu tystnaden efter Eva Rausings tragiska död.

Hans-Kristian Rausings syster Sigrid skriver:

"Av alla tragiska slut vi kunde föreställa oss - och det var många - kunde vi aldrig ha föreställt oss det här".

Sigrid Rausing.

Tetra Pak-arvtagaren Hans-Kristian Rausings hustru Eva Rausing hittades i juli förra året död i parets bostad i centrala London. Hon hade då legat död i ett av sovrummen i två månader.

Nu berättar familjen Rausing för första gången om den tragiska händelsen.

I en artikel i The Guardian skriver Sigrid Rausing, Hans-Kristians syster, om vilken hjälp hon menar att drogmissbrukare behöver. Men hon skriver också om tragiken kring svägerskans dödsfall och hur hon minns sin bror och hans hustru som lyckliga.

"Jag minns Hans"

"Jag minns min bror, hans barn som klättrade på honom, skrattande. Jag minns Hans och Eva tillsammans i deras första lägenhet, fyllda av hopp efter långa, hårda år av missbruk och återhämtning för dem båda", skriver Sigrid Rausing.

Hon berättar också om hur hon besökte parets bostad för drygt ett år sedan och fick höra av hushållspersonal att hennes bror inte mådde bra. Ett halvår senare greps han och polis hittade senare svägerskan död i bostaden.

Här är ett utdrag ur artikeln

"I maj 2012 hittades min svägerska Eva död efter en överdos. Min bror gömde hennes kropp i sovrummet, där hon dog, rummet som hushålls-personalen förbjöds att gå in i, inne i ett annars rent hus. Han hade fått tillräckligt med morfin utskrivet till sig för att kunna döda en mindre häst, har vi fått höra i efterhand.

Jag såg min bror och Eva bli mindre, fast i en last, eller ett begär, bortom deras kontroll, som tog dem in i värld där ingen, till slut, kunde följa efter dem."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.