Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu skiljer sig Fredrik och Filippa Reinfeldt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Nu skiljer sig Fredrik och Filippa Reinfeldt.
Foto: Christian Örnberg

Efter 20 års äktenskap beslutade statsminister Fredrik Reinfeldt och hustrun Filippa Reinfeldt att gå skilda vägar för drygt ett år sedan.

I dag inkom parets gemensamma ansökan om skilsmässa till tingsrätten.

I mars förra året meddelade Fredrik Reinfeldts pressekreterare att statsministern och hans hustru Filippa Reinfeldt separerar efter 20 års äktenskap.

I dag inkom parets gemensamma ansökan om skilsmässa till tingsrätten.

Det var i juli förra året som statsministern lämnade in handlingarna om äktenskapsskillnad till Stockholms tingsrätt. Redan i mars samma år hade paret, genom Fredrik Reinfeldts pressekreterare Roberta Alenius, meddelat att de separerar. På onsdagen lämnade paret tillslut in sin gemensamma ansökan om skilsmässa.

Haft betänketid

Eftersom de har minderåriga barn så har de haft betänketid, vilket innebär att paret haft sex månader på sig bekräfta att de verkligen vill skiljas. I och med att den gemensamma ansökan nu inkommit återstår bara att Attunda tingsrätt beslutar om äktenskapsskillnad.

Filippa Reinfeldt vill inte kommentera ansökan.

– Ingen kommentar, säger hennes pressekreterare Gustaf Stenlund.

Fredrik och Filippa Reinfeldt har tre barn tillsammans och gifte sig 1992 i Skeppsholmskyrkan i Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.