Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu skiljer sig Fredrik och Filippa Reinfeldt

Nu skiljer sig Fredrik och Filippa Reinfeldt.
Foto: Christian Örnberg

Efter 20 års äktenskap beslutade statsminister Fredrik Reinfeldt och hustrun Filippa Reinfeldt att gå skilda vägar för drygt ett år sedan.

I dag inkom parets gemensamma ansökan om skilsmässa till tingsrätten.

I mars förra året meddelade Fredrik Reinfeldts pressekreterare att statsministern och hans hustru Filippa Reinfeldt separerar efter 20 års äktenskap.

I dag inkom parets gemensamma ansökan om skilsmässa till tingsrätten.

Det var i juli förra året som statsministern lämnade in handlingarna om äktenskapsskillnad till Stockholms tingsrätt. Redan i mars samma år hade paret, genom Fredrik Reinfeldts pressekreterare Roberta Alenius, meddelat att de separerar. På onsdagen lämnade paret tillslut in sin gemensamma ansökan om skilsmässa.

Haft betänketid

Eftersom de har minderåriga barn så har de haft betänketid, vilket innebär att paret haft sex månader på sig bekräfta att de verkligen vill skiljas. I och med att den gemensamma ansökan nu inkommit återstår bara att Attunda tingsrätt beslutar om äktenskapsskillnad.

Filippa Reinfeldt vill inte kommentera ansökan.

– Ingen kommentar, säger hennes pressekreterare Gustaf Stenlund.

Fredrik och Filippa Reinfeldt har tre barn tillsammans och gifte sig 1992 i Skeppsholmskyrkan i Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.