Nu skiljer sig Fredrik och Filippa Reinfeldt. Foto: Christian Örnberg
Nu skiljer sig Fredrik och Filippa Reinfeldt.  Foto: Christian Örnberg

Nu skiljer sig Fredrik och Filippa Reinfeldt

Publicerad

Efter 20 års äktenskap beslutade statsminister Fredrik Reinfeldt och hustrun Filippa Reinfeldt att gå skilda vägar för drygt ett år sedan.

I dag inkom parets gemensamma ansökan om skilsmässa till tingsrätten.

I mars förra året meddelade Fredrik Reinfeldts pressekreterare att statsministern och hans hustru Filippa Reinfeldt separerar efter 20 års äktenskap.

I dag inkom parets gemensamma ansökan om skilsmässa till tingsrätten.

Det var i juli förra året som statsministern lämnade in handlingarna om äktenskapsskillnad till Stockholms tingsrätt. Redan i mars samma år hade paret, genom Fredrik Reinfeldts pressekreterare Roberta Alenius, meddelat att de separerar. På onsdagen lämnade paret tillslut in sin gemensamma ansökan om skilsmässa.

Haft betänketid

Eftersom de har minderåriga barn så har de haft betänketid, vilket innebär att paret haft sex månader på sig bekräfta att de verkligen vill skiljas. I och med att den gemensamma ansökan nu inkommit återstår bara att Attunda tingsrätt beslutar om äktenskapsskillnad.

Filippa Reinfeldt vill inte kommentera ansökan.

– Ingen kommentar, säger hennes pressekreterare Gustaf Stenlund.

Fredrik och Filippa Reinfeldt har tre barn tillsammans och gifte sig 1992 i Skeppsholmskyrkan i Stockholm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag