"OTROLIGT KUNNIG". När Mona Sahlin låter Thomas Bodström bli stort affischnamn för (S) kontrar Moderaterna med Filippa Reinfeldt. "Filippa är otroligt kunnig. Hon har ett bra sätt att möta människor", säger Per Schlingmann, partisekreterare (M). OBS! Bilden är ett montage. Foto: Cornelia Nordström och Sven Lindwall
"OTROLIGT KUNNIG". När Mona Sahlin låter Thomas Bodström bli stort affischnamn för (S) kontrar Moderaterna med Filippa Reinfeldt. "Filippa är otroligt kunnig. Hon har ett bra sätt att möta människor", säger Per Schlingmann, partisekreterare (M). OBS! Bilden är ett montage. Foto: Cornelia Nordström och Sven Lindwall

Nu ska Filippa och Thomas kämpa om väljarna

Publicerad
Uppdaterad
Mona Sahlin kastar in Thomas Bodström som vallokomotiv.
Fredrik Reinfeldt kontrar nu - och kastar in sin fru Filippa, som börjar få en stjärnroll i partiet.
- Hon spelar en mycket central roll, säger Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann.
S-ledaren Mona Sahlin har bestämt att riksdagsmannen, advokaten och förre justitieministern Thomas Bodström ska vara affischnamn för partiet i Stockholm.
Nu har statsministern och Moderatledaren Fredrik Reinfeldt bestämt att hans hustru Filippa ska delta aktivt i förberedelserna för alliansens valrörelse.
Filippa Reinfeldt, som är sjukvårdslandstingsråd (M) i Sveriges största län, Stockholm, kommer att ingå i en av de tio arbetsgrupper som regeringen tillsatte i går, gruppen för hälso- och sjukvård.

"Är otroligt kunnig"

Dessa grupper ska arbeta fram konkreta förslag som grund för alliansens valmanifest nästa år.
Moderaterna har i dag få kvinnor med lyskraft.
Filippa Reinfeldt har det.
- Filippa är otroligt kunnig, väldigt seriös i sättet att forma och utveckla politik. Hon har ett bra sätt att möta människor, säger Per Schlingmann.
Filippa Reinfeldt säger till Expressen:
- Sverige måste få en mer jämlik, säker och god sjukvård där patienten har möjlighet till valfrihet.

En tung företrädare

Att Filippa Reinfeldt har en allt starkare ställning i partiet bekräftas av många av hennes partivänner. Magdalena Andersson, riksdagsledamot och ordförande för Moderatkvinnorna:
- Filippa är väldigt kompetent. Hon brinner för frågorna och hon har ett stort kontaktnät i hela Sveriges landstingsvärld.
- Hon har en framträdande roll i Moderaterna. Vi har haft interna arbetsgrupper i partiet och Filippa har varit drivande och ledande i det arbetet. Hon är en av våra tyngsta företrädare på detta område.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag