Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu rustar Japan för krig mot Nordkorea

Japan har placerat ut luftvärnsrobotar av Patriottyp i huvudstaden för att försvara Stortokyos 30 miljoner människor mot ett nordkoreanskt angrepp, sade en talesman för försvarsdepartementet.

Två ramper sattes upp vid försvarsdepartementet i Tokyo före gryningen, enligt talesmannen.

Enligt lokala rapporter ska det snart finnas robotar på ytterligare två ställen i staden.

Försvarsminister Itsunori Onodera sade till en tv-kanal att också ökedjan Okinawa ska utrustats med luftvärnsrobotarna. Japansk militär har order att skjuta ner alla nordkoreanska robotar som närmar sig landet.

Tyst i koreanska Kaesong

Nordkoreanska arbetare uteblev från den med Sydkorea gemensamma industrizonen Kaesong på tisdagen. Dagen innan meddelade Pyongyang att all aktivitet i Kaesong ställs in.

– Hur situationen utvecklas de kommande dagarna beror helt på de sydkoreanska myndigheternas attityd, sade Kim Yang-Gon, sekreterare i kommunistpartiets centralkommitté till statliga nyhetsbyrån KCNA.

Det fanns inga kommentarer från Syd på tisdagsmorgonen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.