Anna kom aldrig till skolan. Här söker folk efter henne runt skolområdet. Foto: Anders Ylander
Anna kom aldrig till skolan. Här söker folk efter henne runt skolområdet. Foto: Anders Ylander

Nu polisanmäler föräldrarna skolan

Publicerad

Anna kom inte till skolan – trots det larmades inte hennes föräldrar.

Nu polisanmäls Skårskolan i Göteborg, uppger GP.

Anna gick till skolan i torsdags, men kom aldrig fram. Nu sitter en 24-årig man anhållen misstänkt för att ha rövat bort henne.

Föräldrar som har barn på Skårskolan är upprörda över att ingen på Skårskolan kontaktade Annas föräldrar och berättade att hon inte varit där.

Nu uppger GP att flera föräldrar bestämt sig för att polisanmäla skolan.

Anmälan gäller tjänstefel eftersom skolan inte följde de rutiner som finns.

Men det är inte säkert att skolan brutit mot skollagen. Enligt paragraf 17 "ska rektorn se till att elevens vårdnadshavare samma dag informeras om att eleven har varit frånvarande."

Det står alltså inget om när under dagen som vårdnadshavaren ska kontaktas.

Inlett utredning

Skolan har inlett en utredning för att ta reda på vad som hänt, vilket Expressen.se rapporterat om tidigare.

Utredningen ska vara klar på onsdag.

Anna hittades vid tretiden under natten till fredagen efter flera hundra personer varit ute och letat efter henne.

Hon var då tillsammans med den 24-årige mannen som togs av polisen och fördes till stationen där han senare anhölls.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag