Foto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Nu mäklar Måns!

Publicerad

Måns Zelmerlöw nästa roll kommer som en komplett överraskning för de flesta.

Tv-stjärnan ger sig in i mäklarbranschen.

- Jag ska skriva bostadsannonser, berättar han.

Vi är vana att se honom i musikaler som "Romeo & Julia" och "Footloose". Eller som programledare för "Allsång på Skansen" och "Sommarkrysset". Han har även medverkat i såväl "Idol", där han slog igenom, som Melodifestivalen. Men den här rollen är ny.

- Jag ska vara gästskribent.

Fastighetsmäklaren heter Notar och säljer bostäder i Stockholmsregionen och i Uppsala.

- Bostadsannonser kan vara stelt skrivna och det här är sätt för oss att testa något nytt, säger Henrik Rundgren, 35, som är vice vd på företaget.

Måns blev kontaktad och fick ett erbjudande om att skriva.

- Jag blev verkligen glad när de frågade. Jag har alltid velat skriva och ägna mig åt sånt så det här var ett perfekt erbjudande, säger sångaren.

"Mycket smickrande"

Men varför tror du att just du fick erbjudandet?

- Det hade sett min Twitter-sida. Jag skriver mycket på Twitter och tydligen uppskattar de min stil. Jag skriver ju med mycket ironi. Det var mycket smickrande att de föll för den.

Måns har nu skrivit 25 stycken annonser. Utifrån textunderlag han har fått från Notar.

- Jag har skrivit om dem helt enkelt.

Annonserna publiceras redan på fredag i DN Bostad.

- Ska bli spännande att se.

Måns är inte ensam om att göra bostadsannonser roligare.

- Petter var först och det var mycket lyckat, säger Henrik Rundgren på Notar.

Per Hägred

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag