Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu koras de mäktigaste kvinnorna i näringslivet

Helena Stjernholm, vd för Industrivärden fick utmärkelsen Näringslivets mäktigaste kvinna förra året.Foto: / DN / TT NYHETSBYRÅN
”Expressen har som lång tradition att uppmärksamma den internationella kvinnodagen, den 8 mars, och därför känns det självklart att Di TV finns på plats när näringslivets mäktigaste kvinnor utses”, säger Bella Levy, chef på Expressen TV.

Vem blir näringslivets mäktigaste kvinna?

I kväll, inför internationella kvinnodagen i morgon, korar Veckans Affärer de mest betydelsefulla kvinnorna inom näringslivet.  

Expressen TV och Di TV sänder live från röda mattan.

Nu är det 20-årsjubileum för Veckans Affärers utmärkelse ”Näringslivets mäktigaste kvinnor.” 

På onsdagskvällen presenteras listan på en gala på Berns. 

– Expressen har som lång tradition att uppmärksamma den internationella kvinnodagen, den 8 mars, och därför känns det självklart att Di TV finns på plats när näringslivets mäktigaste kvinnor utses, säger Bella Levy, chef på Expressen TV.

Expressen TV:s Fredrik Lennander och Di TV:s Pontus Herin befinner sig på plats för att fånga förväntningarna inför galan och sänder live när Veckans Affärer korar de mest betydelsefulla kvinnorna inom näringslivet. Sändningen pågår mellan klockan 18 och 18.45. 

”Expressen har som lång tradition att uppmärksamma den internationella kvinnodagen, den 8 mars, och därför känns det självklart att Di TV finns på plats när näringslivets mäktigaste kvinnor utses”, säger Bella Levy, chef på Expressen TV.

”En lönsamhets- och ledarskapsfråga”

På sin hemsida skriver Veckans Affärer att man vill lyfta fram framgångsrika kvinnor bland annat företagsägare, styrelseproffs, direktörer, opinionsbildare och börs-vd:ar. 

”Jämställdhet är inte en kvinnofråga – det är en lönsamhets- och ledarskapsfråga. Det är ett strategiskt verktyg som ger effekter i flera led. Och det är en självklar rättvisefråga.”

”De företag som ger kvinnor verkliga möjligheter att göra karriär, som satsar på jämställda företagsledningar och styrelser och som inser att även männen har en viktig roll att spela i detta arbete, det är företag som vinner i längden. De får i regel bättre lönsamhet och de har lättare att rekrytera och behålla anställda, både kvinnor och män.”

I fjol blev Helena Stjernholm, vd för investmentbolaget Industrivärden, näringslivets mäktigaste kvinna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.