Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu kommer vårvärmen

Foto: Per Wissing

Dagarna blir ljusare, längre - och varmare. Till helgen börjar vårluft blåsa in mot Sverige - och de mulna molnen spricker upp i hela landet.

– I helgen ser det ut att bli längre perioder med sol, säger Stig-Arild Fagerli, meteorolog på vädertjänsten Storm.

Februari har snart passerat. En månad som i stora delar av landet har dominerats av mulet väder, bakslag med snöfall och rå, minusgradig luft. Men nu skönjer vädertjänsten Storm vårvindar som rör sig mot Sverige.

– Det blir mellan tre och fem plusgrader på dagarna med start efter helgen, säger Stig-Arild Fagerli på vädertjänsten Storm.

Det är luft som pressas in över landet via ett högtryck som vilar över Storbritannien som ligger bakom den höjda temperaturen - något som kommer göra sitt avtryck redan i helgen, då det kan bli nollgradigt, till någon plusgrad.

Längre perioder med sol

Även det mulna vädret som vilat över landet en längre tid ser ut att ge med sig framåt helgen, säger Stig-Arild Fagerli.

– I helgen ser det ut att bli längre perioder med sol.

Är det våren som är på väg?

- Ja, det tror jag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.