S-debattören Jonas Morian. Foto: Roger Vikström
S-debattören Jonas Morian. Foto: Roger Vikström

Nu kommer nya avgångskrav

Publicerad

Nu kommer nya avgångskrav på Håkan Juholt.
S-debattören Jonas Morian - medlem i Socialdemokraterna sedan mer än 25 år - tycker att S-ledaren borde kliva av.

- Ja, jag har svårt att se hur han ska sitta kvar om avsikten är föra ut politik och vinna val, säger han till Expressen.se.

I ett inlägg på sin blogg Promemorian skriver S-debattören Jonas Morian att han tycker att Håkan Juholt borde avgå.

"Juholt borde dra slutsatsen att om han inte kan föra ut den socialdemokratiska politiken så kan han inte heller vinna val. Därför borde han inte sitta kvar som partiledare", skriver han.

När Expressen.se pratar med Jonas Morian utvecklar han sitt resonemang.

"Han är i ett sämre läge"

- Förutsättningarna är i det närmaste hopplösa. De är värre än de han målade ut att Mona Sahlin hade när hon hade det som jävligast opinionsmässigt och förtroendemässigt. Han är i ett sämre läge. Partiet är nere på 25 procent och hans förtroendesiffror ligger på skosulenivå. Så jag förstår inte hur det ska gå till, säger Jonas Morian.

Han tror att det finns många i partiet som tycker likadant.
- Jag är ganska säker på att det gör det. Det här sms:et från Anders Johansson som har snurrat runt, han är ju knappast ensam. Jag pratar med folk och hör att det finns ett utbrett missnöje, säger Morian.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag