Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu kommer insyns-skyddade trosor

Trosorna på bilden är inte ir-skyddade.Foto: Jörgen Hildebrandt
Är du orolig för snuskfotografer som smygtar nakenbilder på dig med infrarött ljus - genom kläderna?
Snart är problemet borta.
En japansk tillverkare lanserar nu ir-skyddade underbyxor, skriver Ny Teknik.
Underbyxorna har tagits fram av sportutrustningstillverkaren Cramer efter önskemål från en gymnastikorganisation i Japan.
Där har nakenfoton med infrarött ljus, så kallad ir-teknik, blivit ett stort problem. Många flickor vill inte vara med i idrottsevenemang av rädsla för snuskhumrar i publiken som är utrustade med ir-kamera.
Med sådana kameror fotograferas flickorna som om de vore nakna, och bilderna sprids sedan på internet. Bilder har tagits både vid gymnastiktävlingar och andra idrottsevenemang.
De nya ir-trosorna är utrustade med en fiber som inte släpper igenom infrarött ljus, skriver Ny Teknik. De kostar ungefär 100 kronor och nästa steg är att ta fram en ir-skyddande bh.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.