Nu kan vanligt folk
rita Googles kartor

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Med online-verktyget Google Map kommer man kunna lägga till vad man vill i Googles kartor.

Google låter användarna vara med och bestämma innehållet.

Sökjätten ger nu för första gången sina användare möjligheten att redigera Googles kartor, skriver Daily Mail.

Nu får Googles brittiska användare chansen att påverka innehållet på Googles kartor på nätet, skriver Daily Mail. Genom det nya online-verktyget Google Map Maker kommer användarna att kunna märka ut lokala resmål, små stigar, grillplatser och busstationer på kartorna.

Syftet är att genom användarnas lokalkännedom förbättra Googles kartfunktion så att den innehåller lokala smultronställen och blir mer omfattande än den är i dag.

Google Map Maker ger möjlighet

Britterna kommer att kunna logga in i programmet Google Map Maker och där lägga till vägar, floder, golfbanor och annat.

Men för att en ändring eller ett tillägg ska synas på en karta måste de först godkännas. Den som bidrar med eget innehåll till sajten kommer därför att betygsättas av andra användare, experter och ett team från Google som kommer att rensa bort dubbletter och spam.

Efter kontrollen kan de nytillagda platserna och vägarna ses på Google Earth och Google Maps i mobiltelefoner, skriver Daily Mail.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.