Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu kan hunden få en egen lyxkoja

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
RENA SLOTTET. Hundkojan "Lyxigaste lux" har golvvärme, så att inte vovven fryser om tassarna, termostat, klinker på golvet, fönster, luftventil och stötdämpare. Pris: 9 000 kronor.
Foto: Privat

HÄSSLEHOLM. Klart att vovven ska ha golvvärme, terass, egen swimmingpool, webkamera och ljudanläggning! 

Det tycker förvånansvärt många hussar och mattar och paret Felicia Coman och Mircea Podar i Hässleholm hjälper dem gärna - de tillverkar Sveriges lyxigaste hundkojor.

Idén tog de fram redan i mitten av 90-talet hemma i Rumänien.

 - När vi kom till Sverige undersökte vi om det gick att starta en produktion här av personliga och lite påkostade hundkojor, berättar Felicia.

 Och i hundtokiga Sverige var det inga problem - sedan två år tillbaka bygger Felicia och Mircea hundkojor på beställning.

Falurött populärt

 - Vi har kunder över hela landet, både hundpensionat och privatpersoner. Många av hundkojorna är helt unika och görs efter kundernas egna idéer, säger Mircea.

 - En av våra mest populära modeller är den den klassiska faluröda stugan med vita knutar. Det verkar som om både husse och vovve gillar den, säger Felicia.

"Beredda att betala"

 Det finns även andra mera designade varianter. Till exempel en totalt underhållsfri modell klädd med svarta skifferplattor. En arkitektonisk brakfest för lilla Fido, kan man tycka.

 - Folk är beredda att betala en hel del för att hunden ska ha det bra, säger Mircea.

 Det senaste bygget blir det hittills lyxigaste, den byggs i två våningar med swimmingpool utanför. Invändigt utrustas den med webbkamera och en högtalaranläggning så att husse eller matte kan prata med det lilla livet...


Se fler hundkojor i bildspecialet till höger!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.