Frisören Emma Blomberg med Jaguar-saxen som du kan vinna.
Frisören Emma Blomberg med Jaguar-saxen som du kan vinna.

Nu kan du vinna saxen som klippte ministern

Publicerad

Vill du göra dig ett rejält klipp?

Var med och tävla och ta chansen att vinna Sveriges mest omtalade sax - den som kapade finansminister Anders Borgs hästsvans.

Anders Borgs nya frisyr är dagens stora snackis.

Finansministerns hästsvans är ett minne blott - och nu har du chansen att vinna saxen som klippte av den.

Så här går du till väga:

1. Mejla en bild på din eller din väns hästsvans och berätta i en motivering vad du ska göra med saxen.

2. Mejla uppgifterna till saxen@expressen.se senast torsdagen den 7 november klockan 08.00.

3. En jury på Expressen kommer sedan att utse en vinnare. Tävlingsansvarig är Daniel Berglund. Juryns beslut kan inte överklagas.

Här kan du läsa om Expressens tävlingsregler.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag