Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu kan du ta bort meddelanden i Facebooks chatt

Nu har Facebook gjort det möjligt att radera skickade meddelanden i chatt-verktyget "Messenger".Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅN
Meddelandet måste raderas inom tio minuter, annars går det inte att dölja från motagaren.Foto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN

Den som någon gång råkat skicka ett meddelande till fel person på Facebook kan skatta sig lycklig.

Nu lanserar sociala medie-jätten en ny funktion som gör det möjligt att radera meddelanden. 

Men för att lyckas måste meddelandet raderas inom tio minuter, uppger Facebook i ett pressmeddelande.

Felstavade ord, olyckliga formuleringar och felskickade meddelanden blir nu ett minne blott. 

Det eftersom Facebook lanserar en ny funktion i sitt chatt-verktyg "Messenger", som gör det möjligt för användare att radera sina meddelanden. 

Det enda som krävs är att trycka på meddelandet för att alternativet "Ta bort" ska dyka upp.

Användaren kan dessutom göra två val när meddelandet ska raderas. Antingen kan man välja att dölja det endast för sig själv, eller så kan man dölja det för samtliga medlemmar i chatten.

Måste raderas inom tio minuter

Men funktionen har en hake. 

Meddelandet måste raderas inom tio minuter efter att det skickats för att det ska döljas från andra. Annars blir det bara avsändaren som inte längre ser meddelandet, uppger Facebook.

Dessutom går det inte att ta bort ett meddelande utan att lämna spår efter sig. Så fort chatt-bubblan har raderats dyker en text upp som visar att avsändaren har raderat sitt meddelande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.