Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu kan du se allt från  SVT Play i Apple TV

SVT Play tar plats i Apple TV.
Apple TV kopplas in i tv:n med en hdmi-kabel. 
Foto: Mark Lennihan

TV4 har funnits i Apple TV sedan i februari.

Nu finns en till svensk tv-kanal i utbudet.

SVT Play har tagit plats som app i mediamaskinen – och är helt gratis.

Tjänsten innefattar detsamma som finns på svtplay.se, on-demand-tv och livekanaler med allt innehåll från originalsajten.

– Vi arbetar hela tiden med att göra våra program och tjänster lättillgängliga för publiken. Att vi nu finns på Apple TV är ytterligare ett steg i vår strävan att erbjuda vårt utbud när, var och hur publiken vill, säger Lena Glaser, programdirektör för interaktivt utbud och plattformar på SVT, i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda SVT Play på ytterligare en plattform.

TV4 var enda svenska tv-kanal

Tidigare har TV4 varit enda svenska tv-kanal i Apple TV. Kanalen erbjuder en liknande tjänst som SVT, men det krävs premiumabonnemang för att ta del av allt utbud. SVT är, precis som vanligt, helt gratis.

- On demand-tittandet flyttar sig till tv-soffan och den stora tv-skärmen. Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda SVT Play på ytterligare en plattform, säger Lena Glaser.

Sedan tidigare finns också populära Netflix, Youtube och några amerikanska kanaler. Än så länge finns inte Viaplay tillgängligt.

- Vi arbetar fortfarande på att införa en app i Apple TV. Vi har redan i dag fullständigt Airplay-stöd, skriver Viaplay på Twitter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.