Nu kan du gifta dig med Ernst

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
NY ROLL. Ernst Kirchsteiger får numera förrätta borgerliga vigslar. Foto: SVEN LINDWALL
Foto: Sven Lindwall

Inredaren och programledaren Ernst Kirchsteiger kan numera även titulera sig vigselförrättare.

Sedan en vecka tillbaka får han viga par.

- En vigsel är en fest, en ljuspunkt i livet kan man se det som, säger han till Nya Wermlands-Tidningen på nätet.

Degerfors kommun har fått en ny vigselförrättare, efter att den kände programledaren Ernst Kirchsteiger blivit utsedd till det av länsstyrelsen i Örebro Län.

För Nya Wermlands-Tidningen berättar Ernst Kirchsteiger att han fått flera förfrågningar om att viga par vilket gjorde att han till slut valde att höra av sig till Degerfors kommun. Där fick han ja - och nu kan han viga par i hela Sverige fram till och med den 31 december 2014.

"Det är en fin situation"

- Det är en fin situation som handlar om kärlek och två människor som vill bli äkta makar och om glädje och kärlek, säger Ernst Kirchsteiger till Nya Wermlands-Tidningen.

Programledaren har redan hunnit viga ett par.

- Jag får se vad hösten för med sig. Det blir spännande utifrån de förfrågningar jag tidigare fått, säger han till tidningen.

Robert Mörk är vigselförrättare sedan tidigare och har nåtts av nyheten om att Ernst Kirchsteiger ska komplettera honom och ytterligare två vigselförrättare.

- Det kommer säkert att bli bra, vi sköter oss mest själva. Så jag har inte träffat honom sedan han blev vigselförrättare, säger han till Expressen.

Andra kända vigselförrättare

Förre S-ledaren Mona Sahlin är förordnad som vigselförrättare av länsstyrelsen i Stockholms län.

Centerpartisten Fredrick Federley är förordnad som vigselförrättare av länsstyrelsen i Stockholms län.

Även kultur- och idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth är vigselförrättare. Hon är förordnad av länsstyrelsen i Stockholms län och är det till och med februari 2015.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.