Nu kan Di Leva lyckliga i alla sina dagar...

Publicerad
Uppdaterad
Thomas Di Leva vigde kärleksparet Björn Axel Rudin och Dunska Salzar mitt under Venuspassagens gång.
- Jag viger enligt den kosmiska kärleks-religionen, säger Di Leva till Expressen.
Hundratals Venusfirare deltog i den globala ceremonin för fred.
Efter en lång hyllningsmeditation till planeten Venus som i går passerade framför solen, kallade Thomas Di Leva kärleksparet Björn Axel Rudin, 30, och Dunska Salzar, 26 till sig och vigde dem. - Di Leva är en profet. Vi valde att han skulle viga oss eftersom ingen annan i Sverige talar kärlekens språk som han gör, säger en lyckligt nygift Björn Axel Rudin. Di Liva berättar att det är det femte paret han viger. Och hans vigningsritualer har ingen klassisk religion. - Det är ljuset, solen, Venus och hjärtat som är viktiga i det sammanhanget, säger han.

Global meditation på Gärdet

I går fick miljontals människor över hela världen se planeten Venus passera framför solen. Di Leva ledde den globala meditationen på Gärdet i Stockholm. - Vi började meditera tidigt på morgonen. Det har regnat lite men det är bara positivt. Jag tror inte att Venus är arg på oss. Regn är vatten och det är bra med vatten, säger Di Leva. Drygt sex timmar, från klockan 07.19 till 13.22, tog passagen - från den ena kanten av solen till den andra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag