Markus Persson i Helsingborg färgade halva håret rött. Nu har han fått sparken. Foto: Barbro Hallin/ Helsingborgs Dagblad
Markus Persson i Helsingborg färgade halva håret rött. Nu har han fått sparken. Foto: Barbro Hallin/ Helsingborgs Dagblad

Nu har rödhårige Markus fått sparken

Publicerad
Uppdaterad
Svart- och rödhårige montören Markus Persson, 26, i Helsingborg är inte välkommen tillbaka till sin arbetsplats.
- Jag var på jobbet och skulle prata med chefen. Då fick jag veta att jag var uppsagd.
Markus Perssons frisyr blev en riksangelägenhet i förra veckan efter att chefen skickat hem honom från jobbet. Anledningen var att den nya röda färgningen inte gick ihop med företagets policy om ett ”vårdat yttre” hos personalen.
– Det tog ju rätt hårt att få veta att man ser ovårdad ut, säger Markus Persson som fick beskedet om uppsägningen på måndagen.

Kontaktar facket

Skälet som angetts är att han fått tre erinringar om ogiltig frånvaro. Själv är han inte säker på att det är hela sanningen och funderar på att gå vidare med ärendet.
– Jag kommer att ta kontakt med fack och jurist, säger Markus Persson.
Han har lön under uppsägningstiden men är inte önskvärd på arbetsplatsen under de två månaderna.
Nu får Markus Persson gå ut och söka jobb i sin kontroversiella frisyr. Men det innebär i alla fall att en eventuell arbetsgivare kan ta ställning till hans yttre redan från början.
– Det är ju ett annat utgångsläge.
Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag