Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu har Manar inget extra huvud

Manar Maged, 10 månader, mår bra efter den komplicerade operationen som befriade henne från det extra huvud hon föddes med.
Lilla Manar Maged, 10 månader, har klarat krisen efter sin svåra operation.
Läkarna är nöjda med hur hon återhämtar sig efter ingreppet som befriade henne från tvillinghuvudet.
Den egyptiska flickan Manar Maged skulle ha blivit tvilling, men i stället föddes hon med ett extra huvud. Nyligen opererade läkarna bort det siamesiska tvillinghuvudet. Direkt efter operationen påverkades blodtrycket och Manar fick feber. Nu bedömer läkarna att hon kommer att överleva. Hennes tillstånd är stabilt och hon återhämtar sig normalt och förväntas kunna leva ett normalt liv. Expressen har tidigare berättat om Manar Maged som föddes med huvudet från sin siamesiska tvilling, som aldrig utvecklades, fäst vid sitt eget huvud. En blodkärl från Manar hjärna försörjde tvillinghuvudet med blod. Tvillinghuvudet kunde blinka och le men hade enligt läkarna inget självständigt liv. Operationen genomfördes på Benha-sjukhuset i Kairo.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.