Moderaterna går starkt framåt och blir med 33,5 procent av väljarstödet återigen riksdagens största parti i årets sista opinionsmätning från Demoskop.
Varken Fredrik Reinfeldt eller Stefan Löfven har gjort några större avtryck i debatten den senaste tiden, i stället har nyheterna dominerats av SD-skandalen och Expressens avslöjanden.
"Tar läget på stort allvar"
Men Sverigedemokraternas väljarstöd verkar inte ha påverkats nämnvärt av järnrörsfilmerna. I stället sker de stora väljarströmningarna inom det borgerliga blocket.
Centerpartiet hamnar för första gången någonsin i Demoskops mätningar under 3 procent.
- Vi tar läget på stort allvar. Det är riktigt låga siffror även om det var lite högre i SCB och andra mätningar som gjorts nyligen. Vi tror att regeringspartierna gemensamt behöver presentera vilken politik vi söker stöd för, men för vår del är det väldigt viktigt att vi har en egen valplattform som visar vad skillnaderna blir om man röstar på Centerpartiet, säger partisekreterare Michael Arthursson.
Alliansens småpartier vill alla sticka ut mer för att inte överskuggas av Moderaterna, men Kent Persson tror på motsatt medicinering.
- Vi har haft ett par år när de andra partierna har sagt så, och de har också haft ett väldigt stort utrymme att profilera sig. Jag tror att borgerliga väljare efterlyser mer av allianssamarbete, vi vet att alliansen är mer populär än de enskilda borgerliga partierna. Därför är jag övertygad om att genom att förstärka alliansen kommer alla fyra partier att vinna på det, säger han.
"Skulle sättas på prov"
Alliansen kommer absolut att bestå i alla fall fram till nästa val, anser Malena Rosén Sundström, universitetslektor vid Lunds universitet:
- Däremot om ett av de här partierna verkligen skulle åka ut, är det inte bara deras möjlighet att bilda regering som försämras utan det skulle verkligen sätta samarbetet på prov.
Kristdemokraternas Acko Ankarberg Johansson är den enda av riksdagens partisekreterare som avböjer att kommentera Demoskopmätningen.