Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu går Madeleine i Silvias fotspår igen

Prinsessan Madeleine med pojkvännen Chris O'Neill. Foto: Suvad Mrkonjic

Prinsessan Madeleine fortsätter att gå i mamma Drottning Silvias fotspår med sitt engagemang i World Childhood Foundation.

Dokumentärfilmen "Not my life", om trafficking, har Sverigepremiär på söndag - och alla intäkter går då till välgörenhetsorganisationen där Madeleine jobbar.

- Filmen är en skakande skildring av trafficking, säger prinsessan i ett pressmeddelande.

Det var 1999 som Drottning Silvia startade välgörenhetsorganisationen World Childhood Foundation, som sedan starten har delat ut över en halv miljard svenska kronor till projekt som jobbar för utsatta barn.

På senare tid är det dock prinsessan Madeleine som har setts mest i Childhood-sammanhang. Nu är organisationen aktuell i Sverige. Dokumentärfilmen "Not my Life" av Oscarnominerade regissören Robert Bilheimer har Sverigepremiär på söndag. Filmen handlar om trafficking och är filmad på fem kontinenter och har tagit flera år att sammanställa.

"Måste bekämpas"

I samband med premiärvisningen på Radisson Blu och Park Inn i Stockholm kommer alla intäkter att oavkortat gå till World Childhood Foundation.

- Filmen är en skakande skildring av trafficking och mänskligt slaveri. "Not my Life" sätter därmed ljuset på en verksamhet som måste bekämpas på alla sätt, säger prinsessan Madeleine i ett pressmeddelande.

Rättelse: I en tidigare version skrev vi att premiärvisningen sker på måndag 3 september. Rätt ska vara söndag 2 september.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.