Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu förbjuds valutan bitcoin i Kina

Foto: Rick Bowmer

Den digitala valutan Bitcoin har verkligen vuxit sig stark under året.

Nu förbjuder Folkets bank i Kina finansiella institutioner från att använda sig av den – eftersom den är svår att kontrollera.

Kinesiska myndigeter har beslutat att förbjuda finansiella institutioner från att använda den digitala valutan Bitcoin, skriver The Verge.

Kinas centralbank varnar nu för att valutan kan komma att användas för olagliga verksamheter, bland annat. Efter beslutet att förbjuda valutan för institutioner så vidhåller dock banken att det fortfarande är fritt fram för privatpersoner att använda valutan i landet – men det på egen risk.

"Underlättar pengatvätt"

– Eftersom Bitcointransaktioner kan göras anonymt och som inte kräver att du gör de på plats så är det svårt att övervaka kapitalflöden, valutan underlättar också för pengatvätt och finansiering av terroristverksamhet, säger Folkets bank i Kina, enligt The Verge.

– Det har förekommit brottslig verksamhet där de använder Bitcoins, till exempel vid vapen- och narkotikahandel, menar Banken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.