Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu får trädmannen hjälp

Dede lider av en sjukdom som gör att han får trädliknande vårtor.
Foto: AFP

Dedes kropp täcks av trädliknande vårtor. 

Sjukdomen förstörde hans liv. Han fick sparken från jobbet och hans fru lämnade honom. 

Nu ska trädmannen få hjälp att bli frisk.

Rötter började växa ur Dedes fötter och händer, skriver Daily Telegraph. Ingen visste vad som var fel på honom och till slut kunde han inte ens göra någonting i hemmet.


Tvingades visa upp sig

 Dede fick sparken från sitt jobb, hans fru lämnade honom och lämnade honom ensam med två döttrar, de levde oerhört fattigt.

 Han tvingades till och med ta jobb på en lokal freakshow, där han fick kliva runt och uppvisa sin ovanliga åkomma.

 Först när amerikanske hudläkaren Anthony Gaspari – genom en dokumentär på Discovery channel – blev inblandad började Dedes väg mot att förhoppningsvis bli bättre.


Blir enorma klumpar

 Gaspari flög till Indien och tog sig till den by där Dede bor och gjorde en del tester på honom, bland annat misstänkte han att Dede var aidssjuk.

 Nu misstänker Anthony Gaspari i stället att Dede har drabbats av humant papillomvirus, HPV, i kombination med att hans immunförsvar på grund av en ovanlig genetisk defekt inte kan hålla de små vårtorna stången.

 Så de små vårtorna blir enorma klumpar.

 Gaspari tror att en daglig dos av syntetiskt vitamin A kan ordna upp saken.

 - Han kommer aldrig att få en helt normal kropp men vårtorna borde bli så små att han kan använda sina händer igen, säger läkaren till Daily Telegraph.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.