Nog stjäl Mette-Marit också uppmärksamhet från kung Harald.
Nog stjäl Mette-Marit också uppmärksamhet från kung Harald.

Nu får ni skärpa er, norrmän!

Publicerad
Uppdaterad
OSLO. Mitt under kung Haralds högtidliga 70-årsfirande går norska TV2 till attack mot prinsessan Madeleine som anklagas för att visa för mycket av sina bröst.
- Opassande med denna råsexighet, skriver norska TV2 på sin hemsida.
Nä, Norge, nu börjar det bli löjligt. Och har ni glömt att titta på bilderna av er egen vackra prinsessa? Prinsessan Madeleine har hamnat i fokus av mediebevakningen kring Haralds födelsedag här i Norge. I fredags deltog hon i en galaföreställning i Oslos rådhus till Haralds ära. "Madeleine stal showen" konstaterar TV2 i en text som toppade den rikstäckande kanalens hemsida under hela lördagen. Bilder på Madeleine med olika urringningar och en upprörd fråga: "Hon hade en sexig, rosa klänning som visade både ben och bröst. Den klänningen kanske passar bättre i nöjeslivet på stan än på ett kungligt 70-årsfirande?".

"Vi mobbar inte"

Hemsidan, som har en publik på en miljon besökare i veckan, berättar att Madeleine för några år sedan var på maskerad och då hade "en korsettklänning som gav henne tidernas största rojalistiska klyfta". Expressen frågar redaktör Thomas Olsen: Varför håller ni på och mobbar vår prinsessa? - Vi mobbar inte. Madeleines klänningar är alltid intressanta och hon är så fantastiskt vacker. Hovet: "Det är lågt" Men "råsexig?" Snudd på majestätsbrott! - Nej, nej. Det var faktiskt en kvinnlig reporter som skrev denna text. Jaha... - Denna kvinnliga reporter har uppenbarligen mycket god smak. Är du inte rädd för motattack från det svenska hovet? - Nej. När Madeleine själv väljer att visa så mycket av sina bröst så tror jag hovet ligger lågt. Mycket lågt. Hovets informationschef Nina Eldh säger till Expressen: - Det som norska TV2 har gjort är lågt. Det är min enda kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag