Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu får du betala för
att se tv i datorn

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Eva Hamilton.
Foto: Suvad Mrkonjic

Har du dator men ingen tv? Det spelar ingen roll. Du ska betala tv-avgift i alla fall. Det uppger myndigheten för radio och tv för tidningen Computer Sweden.

SVT börjar sända alla sina kanaler live på nätet nästa månad, meddelade företagets vd Eva Hamilton i dag.

Det betyder också att myndigheten för radio och tv kommer att börja ta ut tv-avgift för datorer och surfplattor. Det skriver Computer sweden i dag.

Licensen teknikneutral

Att datorer ska beläggas med licensavgift har varit klart sedan lagen för radio- och tv-avgiften uppdaterades 2007, till att vara teknikneutral, skriver tidningen.

Även mobiltelefoner med internetuppkoppling skulle kunne veläggas med avgift, men Radiotjänst låter dem passera utan någon avgift.

– Spektrat av mobiltelefoner är så brett och vi ser inte att de först och främst används för att ta emot en hel tv-kanal, säger Johan Gernandt som är kommunikationschef på Radiotjänst till Computer Sweden.

Är det okej att betala tv-licens trots att man bara ser tv i datorn?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.