Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu får amputerade Evert en permobil

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Evert Stefansson tvingades amputera båda benen, men han får avslag när han söker hjälpmedel som permobil, eller en trehjulig moped.
Foto: Leif Hallberg

Förre gjuteriarbetaren Evert Stefansson, 62, har två amputerade ben. 

Trots det ansåg landstinget i Sörmland att han inte var berättigad till en permobil. 

Nu rycker Tord Knutsson i Norrköping ut till Everts hjälp. 

- Han får låna en fyrhjulig elmoped av mig tills landstinget kommer på bättre tankar, säger Tord Knutsson till Expressen.

Inom loppet av ett år har Evert Stefansson i Buskhyttan utanför Nyköping förlorat båda benen.

 – I januari i år amputerades vänstra benet och i midsomras det högra benet, säger Evert Stefansson.

 Det innebar att han inte kunde köra bil, så hustrun Siv tvingas nu att gå i körskola.

 Evert Stefansson har ansökt om att få en ramp för att ta sig in i sin egen bil – och han har ansökt om att få en permobil så att han kan röra på sig och träffa människor.

 – Men gång på gång har jag fått avslag. Senast tappade landstinget bort ett papper, så nu ska de inte pröva min överklagan förrän den 22 december, säger han.

Systern larmade

 I går morse fick Tord Knutsson i Norrköping ett telefonsamtal. Han säljer elmopeder till äldre människor, och det var hans syster Lena som ringde och larmade om Evert Stefanssons prekära situation.

 – När jag fick höra hennes berättelse tyckte jag att det var för jävligt. Landstingspamparna åker i lyxiga leasingbilar men handikappade människor får inga permobiler eller elmopeder. Därför får Evert låna en fyrhjulig elmoped av mig tills landstinget kommer på bättre tankar, säger Tord Knutsson till Expressen.

 Evert Stefansson och hans fru Siv är glada.

 – Jag vet inte hur jag ska kunna tacka honom, säger Evert Stefansson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.