Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu börjar prinsessan Estelle på förskolan

I dag börjar prinsessan Estelle på förskolan.
Foto: Stefan Söderström

I dag vaknar prinsessan Estelle upp till sin första förskoledag. Det är förskolan Äventyret i Danderyd som från och med nu får ta hand om Estelle om dagarna.

– Det känns väldigt spännande, sade kronprinsessan Victoria inför den första förskolelämningen.

Äventyret tillämpar Friluftsfrämjandets pedagogiska koncept "I ur och skur", vilket i korthet innebär att barnen vistas utomhus mycket och lär sig om naturen och miljön. Som föräldrar uppmanas nu Victoria och Daniel att förse sin dotter med varma och tåliga kläder, samt att skicka med matsäck när det är dags för friluftsutflykter.

Vänner på förskolan

För det samlade pressuppbådet berättade kronprinsessan att familjen varit på besök på förskolan tidigare och att Estelle också har vänner på förskolan. Kronprinsessparet säger också att de tror mycket på ur-och-skur-pedagogiken.

– Vi har varit här och tittat och hon verkar trivas väldigt bra, säger prins Daniel.

– De har en pedagogik som jag ser som väldigt sund, säger kronprinsessan.

"Ska det bli roligt?" frågade Prins Daniel Estelle och fick en glad nick och ett ja till svar innan de gick upp för trappan.

Mörkröd ryggsäck

Med sig till förskolan hade Estelle en mörkröd liten ryggsäck, men föräldrarna ville inte avslöja innehållet.

Förskolan, som funnits sedan 1992, drivs som ett personalkooperativ. Den är belägen i en sekelskiftesvilla i Djursholm, med promenadavstånd till vatten och naturområden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.