Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu börjar prinsessan Estelle förskolan

Det är i Djursholm i Danderyd norr om Stockholm som prinsessan Estelle kommer att gå i förskola med start på måndag.
Foto: Stefan Söderström

På måndag börjar prinsessan Estelle i förskolan.

Då blir det blir friluftsfrämjande pedagogik med både nya och gamla kompisar på Äventyret i Djursholm.

Och eftersom det är ett förskolekooperativ kommer Victoria och Daniel att representera en avdelning.

– Kronprinsessparet kommer att vara delaktiga i förskolan precis som övriga föräldrar är, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Det blev Ur och skur-förskolan Äventyret i Djursholm för prinsessan Estelle.

– Kronprinsessparet har fått rekommendationer från vänner gällande förskolan Äventyret och tror mycket på ur och skur-pedagogiken, som bland annat går ut på att ge barnen kunskap om naturen och att vara utomhus mycket, säger Margareta Thorgren.

Ur och skur-pedagogiken bygger på övertygelsen om att barn lär genom lek och genom att röra sig. Mesta delen av skoltiden spenderas utomhus där barnen har naturen och nyfikenheten till hjälp för att lära sig saker. 

Äventyret är en förskola där barnen behöver tåliga och varma kläder och de yngsta barnen sover utomhus. Ryggsäcken används som ett arbetsredskap och under de många friluftsaktiviteterna ska matsäcks medtas hemifrån.

"Kommer att vara delaktiga"

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit på besök på förskolan, och eftersom de har vänner med barn i samma skola, kommer Estelle få både nya och gamla kompisar på Äventyret.

Förskolan är ett föräldrakooperativ med bland annat fixardagar och förtroenderåd, och föräldrarna ska själva representera en avdelning under barnets tid på skolan.

– Kronprinsessparet kommer att vara delaktiga i förskolan precis som övriga föräldrar är, säger Margareta Thorgren.

Könsneutral miljö

Äventyret säger sig erbjuda en könsneutral miljö, små barngrupper och utbildade pedagoger. Den har också Grön flagg- certifiering, viket innebär att man arbetar aktivt med hållbar utveckling.

– Prinsessan Estelle kommer att vara på förskolan Äventyret under vardagarna. Kronprinsessparet är måna om att hon går i förskolan precis som andra barn, säger Margareta Thorgren.

Nyheten om när och var Estelle ska börja i förskolan lades ut på hovets hemsida på onsdagen och uppmärksammades av nyhetsbyrån TT. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.