Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu blir Expressen ännu bättre på politik

Klas Granström, tf chefredaktör Expressen.Foto: OLLE SPORRONG
Toivo Sjörén, opinionschef Kantar Sifo.
Annie Lööf.Foto: OLLE SPORRONG

Expressen ökar satsningen på inrikespolitik genom att inleda samarbete med Kantar Sifo, Sveriges ledande företag för opinionsundersökningar.

– Expressen ska vara nyhetsledande på inrikespolitik och samarbetet med Kantar Sifo gör det möjligt att komplettera det arbetet med ett förnyat sätt att jobba med opinionsmätningar, säger Klas Granström, tf chefredaktör på Expressen.

Samarbetet innebär att Kantar Sifo varje månad levererar ett flertal mätningar av olika slag.

Kantar Sifo är Sveriges största analys- och undersökningsföretag. Företaget har funnits sedan 1954 och ägs av Kantar som är ett av världens ledande företag vad gäller data-, insikts-, och konsulttjänster. Bolaget har sammanlagt cirka 30 000 anställda och erbjuder sina kunder i mer än 100 länder ett brett utbud av tjänster för såväl näringsliv som den publika arenan.

– Det är viktigt att medierna är allsidiga beställare av undersökningar. Expressen blir därmed en ytterligare viktig beställare tillsammans med våra andra beställare, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Kantar Sifo.

”Ambition att lyssna på hela Sverige”

Inrikespolitiken är ett av Expressens kärnområden sedan många år. Ambitionen är att vara nyhetsledande i kombination med att ge den bästa fördjupningen och de starkaste berättelserna om hur politiken påverkar människor runtom i Sverige.

– Ambitionen att förstå och lyssna på alla i hela Sverige delar vi med Expressen. Vi tycker att vi har ett viktigt uppdrag att beskriva Sverige och låta så många som möjligt göra sin röst hörd, säger Jonathan Wennö, affärsområdeschef på Kantar Sifo.

– Tillsammans med Kantar Sifo får vi nu ännu större möjligheter att göra journalistik som gör avtryck i samhällsdebatten, och samtidigt handlar om de frågor som är viktiga för våra läsare, säger Christofer Brask, politik- och samhällschef på Expressen.