Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Nu bestämmer barajag"

-Vi spelade faktiskt in allt på fem dagar, berättar Maria Eriksson om sin nya soloplatta.
Victoria Bergsman har lämnat Concretes för göra en solokarriär. Men Maria Eriksson behöver inte vara så drastisk för att släppa eget. Nästa vecka kommer Santa Marias första album.

FAKTA

Santa Maria live
El Mundo
Var: Erstagatan 21.

När: 31 januari.

Svenska musikklubben
Var: Debaser Slussen.

När: 16 februari.

Du har kommit till Stockholm City, den nya lokala editionen på Expressen.
se.

Här rapporterar vi om senaste nytt i Stockholm och blandar det med nöjeskalendern Citykollen, lokal-tv och en rad nya tjänster.
Har du ris eller ros? Är det något som saknas eller kunde göras bättre? Mejla oss på stockholmcity@ expressen.
se

Maria Eriksson har ganska fullt upp. I mars kommer Concretes tredje album "Hey Trouble", som ges ut på bandets eget skivbolag Licking Fingers. Nästa vecka albumdebuterar hon som Santa Maria. Under våren ska Maria Eriksson och hennes Conny C Lindström ge ut tre artister på deras gemensamma skivbolag Slottet. Dessutom blev hon mamma för två månader sedan. - Ja... det blir mycket ibland. Men sen blir det långa perioder av lugn, säger Maria Eriksson. Projektet Santa Maria startade hon på allvar för ett år sedan. Men bland materialet finns låtar som är över tio år gamla. Maria Eriksson har alltid skrivit grejer som inte är avsett för Concretes. Innan gick materialet till Heikki, som hon hade tillsammans med dåvarande pojkvännen Jari Haapalainen.

Viktigt göra eget

- Nu är det bara jag som bestämmer. Och bara jag som får lida om jag gör fel. För mig har det alltid varit viktigt att göra grejer vid sidan om Concretes. Man fastnar lätt i en roll i ett band, så har man sin lilla plats. Jag tror det är jättenyttigt även för bandet att man får bryta de rollerna ibland. Albumet har producerats av Tapes Johan Berthling och som musiker medverkar bland annat Markus Krunegård (Laakso), Ellekari Larsson (Tiny), Anna Maria Espinosa och Sara Wilson. Inspelningen av "Santa Maria" gjordes ganska spontant. Maria Eriksson har inspirerats mycket av progg och ville inte att det skulle låta för tillrättalagt. - Vi spelade faktiskt in allt på fem dagar, berättar hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!