Sofia Hellqvist och prins Carl Philip i SVT:s ”Året med kungafamiljen”. Foto: SVT
Sofia Hellqvist och prins Carl Philip i SVT:s ”Året med kungafamiljen”. Foto: SVT

Nu berättar Sofia om Paradise hotel-tiden

Publicerad

Året med kungafamiljen är innehållsrikt och de kungliga är mycket öppna om det privata.

Sofia och Carl Philip berättar om hennes medverkan i tv-programmet Paradise hotell.

Och Madeleine avslöjar det starka bandet mellan prinsessorna Estelle och Leonore

I år handlar mycket av "Året med kungafamiljen" om den nya medlemmen Sofia Hellqvist. I programmet berättar hon och prins Carl Philip om hur de mötte sina respektive svärföräldrar för första gången.

Välkommen direkt

– Det var en fantastiskt fin upplevelse. Vi hade en jättetrevlig lunch på Solliden. Jag skulle stanna över natten och drottningen kom med ett litet kit till mig och gav mig en stor kram, säger Sofia.

– Jag har känt mig väldigt välkommen från första dagen och ingenting annat, säger hon.

Också Carl Philips första möte med Sofias föräldrar i Älvdalen gick bra.

– Det var hur enkelt och trivsamt som helst. Det kändes som att komma hem, säger han.

Sofia Hellqvist och prins Carl Philip berättar om också om förlovningen och om hur de ser på Sofias medverkan i tv-programmet Paradise Hotel och i tidningen Slitz.

– Det har skrivits om det i många år. Vilket jag tycker är ganska tråkigt. För mig är det tio år sedan. Jag har gått vidare i livet. Jag ångrar ingenting, det har byggt mig som person, säger Sofia Hellqvist till SVT.

– Men jag skulle inte gjort de valen i dag om jag fått förfrågan. Men jag är redo att blicka framåt.

Prinsen kommenterar

Carl Philip ger sin syn.

– Jag håller med henne, förstår hur hon tänker. Det har byggt henne till den hon är i dag. Men som du säger, du hade inte gjort dem valen i dag, säger han.

i programmet berättar prinsessan Madeleine om ett speciellt band mellan prinsessan Estelle och kusinen prinsessan Leonore.

– Hon är väldigt förtjust i Leonore vilket är väldigt gulligt. Hon vill byta blöjor, hon vill bada, hon vill mata. Det är väldigt skönt för mig, jag behöver knappt göra någonting.

Madeleine och Christopher O'Neill berättar också om hur det är att vara föräldrar och om paret framtidsplaner - som att de ska flytta till Europa.

Här är andra saker som tas upp i "Året med kungafamiljen".

• Drottningen berättar om hur hon nobbade Polarprisutdelningen

• Kungen säger vad han tycker om att flera kungliga i Europa abdikerat under senare tid.

• SVT har följt kungaparet i Ghana och och följt med till Tanzania med kronprinsessan Victoria,

• Man har också följt kungen och prins Carl Philip till slottet Stenhammar

• SVT har åkt STCC med prins Carl Philip,

• I programmet skildras hur prins Daniel träffar unga företagare.

• SVT är med då drottning Silvia träffar fredspristagaren Malala Yousafzai.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag