Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu bekräftar prins Carl Philip – blir gudfar

Nicolas Paul Gustaf föddes den 15 juni 2015 på Danderyds sjukhus.
Prins Carl Philip blir gudfar.
Foto: Pelle T Nilsson
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine med sin lilla prins.
Foto: Brigitte Grenfeldt/Kungahuset.Se

Han har redan tackat ja till uppdraget.

Men nu bekräftar prins Carl Philip själv att han blir gudfar åt prins Nicolas.

– En fantastisk liten kille, säger prins Carl Philip till Expressens Johan T Lindwall.

Det är bara några dagar kvar till det kungliga dopet av prinsessan Madeleines och Chris O'Neills snart fyra månader gamla son prins Nicolas.

En av hemligheterna har länge varit vem som blir lillprinsens gudföräldrar - men redan förra veckan kunde Expressen avslöja att prins Carl Philip tackat ja till det fina hedersuppdraget.

I samband med prins Carl Philips och prinsessan Sofias officiella resa i Sofias hembygd i Dalarna på tisdagen bekräftade prins Carl Philip uppgifterna.

– En fantastisk liten kille, säger prins Carl Philip till Expressen.

Åkte helikopter

Efter besöket i Sofias uppväxtort Älvdalen fortsatte prinsparet med helikopter till Grövelsjön där de vandrade över fjället till Idre sameby. Prinsparet bjöds på en lättare måltid som bestod av lokala specialiteter innan de återvände mot hemmet i Stockholm.

Varken Carl Philip eller Sofia har några officiella uppdrag inbokade förrän dopet på söndag.

Nicolas är den första svenskfödda prinsen som döps sedan Carl Philip själv döptes 1979 i Slottskyrkan i Stockholm. I samma dopklänning och vid samma dopfunt ska nu prins Nicolas döpas inför vänner och familj.

Även gudfar till Estelle

Hovet har tidigare valt att inte kommentera prinsessan Madeleines och Chris O'Neills val av gudföräldrar.

Vid prinsessan Leonores dop 2014 valde hovet att offentliggöra gudföräldrarna efter generalrepetitionen dagen före vid Drottningholms slott.

Carl Philip är även gudfar åt systerdottern prinsessan Estelle.

Prins Nicolas Paul Gustaf, hertig av Ångermanland, föddes den 15 juni i år.  Dop sker i Drottningholms slottskyrka den 11 oktober klockan 12.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.