Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu åtalas Gamla stan-mannen

<p>Den misstänkte är en 21-årig man.</p>Foto: Polisen
<p>Mannen smyger upp bakom den äldre kvinnan som pratar i telefon.</p>Foto: Polisen
<p>Efter att småbarnsmamman stoppat rånet blev mannen rasande och gav sig på henne.<br></p>Foto: Polisen
<p>Mannen misstänks för ofredande, försök till grov stöld och misshandel.</p>Foto: Polisen
Här sparkar mannen småbarnsmamman.Foto: Polisen
<p>Mannen spottade även småbarnsmamman i ansiktet.<br></p>Foto: Polisen
1 / 7

Här är polisens egen bild i arresten av den 21-årige man som åtalas, misstänkt för överfallet mot en småbarnsmamma i Gamla stan i Stockholm.

Brottsrubriceringen är ofredande, försök till grov stöld och misshandel.

Enligt kvinnans lille son hade mannen en kniv nerstoppad i en ficka.

Den 5 januari försökte den 21-årige mannen stjäla från en kvinna på Gamla stans tunnelbanestation. När en småbarnsmamma reagerade och försökte prata med mannen, reagerade han med ilska – attackerade och spottade på henne.

Han åtalas nu för misshandel, ofredande och försök till grov stöld.

Bilderna och övervakningsfilmen här intill visar hela överfallet i trappan. Mannen har identifierats som en 21-årig man som har fått avslag på sin asylansökan. Migrationsverket har sedan tidigare beslutat att utvisa honom till Danmark – det land där han senast befann sig.

I polisförhör har småbarnsmamman, som attackerades av mannen i tunnelbanan, att hon och hennes son och dotter just hade hoppat av t-banan och var på väg ner för trappan från perrongen.

De mötte då en äldre kvinna och en man.

Övertygad om att mannen skulle stjäla

Kvinnan berättar vidare att hon såg att mannen smög upp mot damens kropp och sökte med sin hand. Eftersom hon var fullt övertygad om att mannen skulle försöka stjäla något från damen, så föste hon henne åt sidan – samtidigt som hon sa till henne att hålla koll på sina väskor.

Mannen blev då rasande – och gav sig på småbarnsmamman.

Kvinnan berättar vidare att hon inte trodde att mannen skulle våga göra något mot henne – och uppfattade först inte den blixtsnabba attacken från hans sida.

Hon berättar i förhör att hon fick något slag mot huvudet.

I samband med att mannen flydde från platsen sparkade han småbarnsmamman i bröstet när hon låg på marken – och spottade henne i ansiktet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.