Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu är hemmaplan en nackdel

VÄSTERÅS. Det ser mörkt ut för Westmans Västerås. 

0-2 i matcher, och i den tredje och eventuellt avgörande semifinalen så har VSK hemmaplansnackdel. VSK har inte vunnit på över ett år mot Hammarby hemma på Rocklunda. Under samma period har Hammarby vunnit fyra möten i Västerås.

Andreas Westman är inte intresserad av några tips som Vasteras.expressen.se kommer med för att betvinga hemmaspöket. Varken bussresa till torsdagens hemmamatch som HV71 försökte för att få hemmamatcherna att bli lite mer som bortamatcher för det bortastarka Jönköpingslaget. Westman kommer inte heller att anlita en exorcist för att driva ut Hammarbyspöket på Rocklunda.

 – Nej, vi får lita till oss själva. Det blir en tuff utmaning, men det ska nog gå med vanlig, hederlig bandy, säger VSK-tränaren.

Statistiken talar emot VSK

 VSK och Hammarby har mötts elva gånger de senaste två säsongerna, fem hemma på Rocklunda och sex på Zinkensdamm, och VSK har bara tre segrar. Två har kommit på Zinken, och bara en på Rocklunda. Rocklundasegern kom i elitserien 12 februari 2006. 

 Det som skrämmer mest är att Stefan ”Lillis” Jonssons Hammarby trivs så bra på Rocklunda. Fyra segrar på de fem senaste Rocklundamatcherna.

 Kommer ni att förändra något i spelet inför torsdagen?

 – Nja, det är svårt att komma med drastiska förändringar. Vi måste spela lite smartare. Hushålla lite med krafterna. Vi gjorde en fantastisk första halvlek på Zinken, men tog lite slut i andra halvlek. Vi började göra lenkla misstag, och med tröttheten drog vi på oss utvisningar som blev förödande, säger tränare Westman.

 Hur var stämningen i omklädningsrummet efter förlusten?

"Det är bara framåt som gäller"

 – Det är väl klart att det var tungt, men efterhand börjar man ju tänka framåt, och redan i bussen hem så hade vi full fokus på torsdagens match. Man har liksom ingen annan väg att gå. Det är bara framåt som gäller. 

 Hittills så har de fasta situationerna blivit så utslagsgivande som Hammarbytränaren Stefan ”Lillis” Jonsson spådde på förhand. 17–14 i hörnor har blivit 5–2 i mål för Hammarby, som dessutom har gjort två frislagsmål och ett straffmål. VSK har hittills bara mäktat med två hörnmål och ett straffmål.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.