Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu är Greta Thunberg tillbaka i skolbänken

Ska ge miljon till Indien efter översvämningar
Greta Thunberg mötte tillsammans med andra klimataktivister Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Berlin i förra veckan.Foto: HAYOUNG JEON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: Twitter / Skärmavbild Twitter

Klimataktivisten Greta Thunberg sabbatsår från gymnasiet är över – nu ska hon åter sitta bakom skolbänken. 

”Det känns så bra att äntligen vara tillbaka i skolan igen!”, skriver hon på Twitter. 

Senast i förra veckan var världskända klimataktivisten Greta Thunberg, 17, i Tyskland för att träffa förbundskansler Angela Merkel. 

Greta Thunberg: ”Mitt sabbatsår från skolan är över” 

Efter att ha pausat studierna under ett år är hon nu tillbaks i gymnasiet. 

”Mitt sabbatsår från skolan är över, och det känns så bra att äntligen vara tillbaka i skolan igen!”, skriver Thunberg på Twitter och publicerar en bild där hon leende sitter med ryggsäcken på sig. 

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1297921014031163392

Senaste året har minst sagt varit händelsefyllt för Greta Thunberg. Efter att ha seglat över Atlanten i en segelbåt och genomfört en USA-turné som hon påbörjade i slutet av augusti förra året. Där höll hon tal i kongressen, under FN:s klimatmöte, träffade den tidigare presidenten Barack Obama och deltog i en rad klimatmarscher. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.